0

Project: Staatsbosbeheer

  • Krimpen aan den IJssel
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie

Midden in een bosachtige omgeving in de plaats Krimpen aan den Ijssel bevindt zich een speelplek. Op deze speelplek bevindt zich een gloednieuw speeltoestel. Een speeltoestel dat wij bij Replay Speeltoestellen geproduceerd en geplaatst hebben. Dit in opdracht van Staatsbosbeheer. Zij vonden het tijd dat de speelplek die zich er eerst bevond eens onder handen genomen moest worden.

Verouderd en versleten

Op de speelplek midden in het bos bevond zich eerst een speeltoestel dat zeer verouderd was. Doordat het zo oud was, was het niet meer veilig om op dit speeltoestel te spelen. Vandaar dat Staatsbosbeheer het toestel verwijderd had. Na het verwijderden van het speeltoestel vonden ze de plek wel erg kaal geworden. Het werd snel duidelijk dat er een vervanger moest komen op de open plek. Zo is Staatsbosbeheer bij ons terecht gekomen.

Natuurlijke uitstraling

Aangezien de speelplek zich midden in een bos bevindt werd het al snel duidelijk dat er bij het opnieuw inrichten van de plek rekening gehouden moest worden met een natuurlijke uitstraling. Het was de wens om de speelplek op te laten gaan in de omgeving. Hierdoor kwamen we al snel tot de conclusie dat het materiaal dat we zouden gebruiken Robinia hout ging zijn.

Een tweede wens vanuit Staatsbosbeheer was dat de speelplek een grote doelgroep aan zou spreken. Kinderen van alle leeftijden zouden er gebruik van moeten kunnen maken. Het liefst wilde ze zoveel mogelijk kinderen aanspreken met één groot speeltoestel. Dat betekent dat er een speelcombinatie moest komen!

Verschillende speelelementen

De keuze is gevallen op Speelcombinatie Zilverspar. Dit speeltoestel heeft veel verschillende speelelementen in één. Schommelen, glijden, klimmen, duikelen, zwieren: het kan allemaal. Voor elke leeftijdscategorie is er wel een uitdaging te vinden. De beschikbare ruimte was ook perfect voor dit grote toestel, dus we kregen groen licht!

Als ondergrond is er voor valzand gekozen. Dit natuurlijke materiaal past mooi bij de rest van de omgeving.

Oplevering

In november 2022 is de nieuwe speelplek opgeleverd en is de kale plek in het bos weer opgevuld. Nu kunnen alle bezoekers weer heerlijk genieten van deze fijne, natuurlijke speelplek!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland