0

Project: Gemeente Zoetermeer

  • Geitenweide
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In de gemeente Zoetermeer bevond zich in de straat Geitenweide een speeltuintje dat nodig aan een renovatie toe was. De aanwezige toestellen en ondergrond waren namelijk behoorlijk verouderd. Een frisse, nieuwe speelplek was daarom zeer wenselijk voor deze buurt. Gemeente Zoetermeer schakelde Bunnik Groep in om de plek te renoveren. Voor het plaatsen van een nieuw speeltoestel werden wij ingeschakeld.

Samenwerking

Bunnik Groep is specialist op het gebied van onder andere milieu, groenvoorziening en gebiedsbeheer. Gemeente Zoetermeer gaf hen de opdracht om een mooi en aantrekkelijk ontwerp te maken voor de inrichting van de speelplek aan de Geitenweide. Aangezien Bunnik Groep zelf geen leverancier van speeltoestellen is schakelde zij ons in om een passend speeltoestel te verzorgen. Zij zouden verder voor de rest zorgen. Natuurlijk gingen wij deze samenwerking graag aan!

Meer speelelementen in één

Aangezien er in de huidige speelplek een klimtoren aanwezig en een aantal wipkippen waren, was het de wens om een speeltoestel te plaatsten dat meerdere speelelementen in één zou hebben. Het was voor ons daarom direct duidelijk dat er een speelcombinatie moest komen. En het liefst met een klimelement erin, om zo de klimtoren op een correcte manier te vervangen.

Uiteindelijk is de keuze op Speelcombinatie Nordmann gevallen. Een speeltoestel waarop kinderen kunnen schommelen, duikelen, klimmen en glijden. Het materiaal waarvan deze speelcombinatie is gemaakt is Robinia hout. Dit geeft de speelplek een mooie, natuurlijke uitstraling.

Natuurlijke uitstraling

Bunnik Groep verwijderde de oude speeltoestellen, zodat wij het nieuwe speeltoestel konden plaatsen. Vervolgens verzorgde Bunnik Groep voor een ondergrond van kunstgras. Samen met het Robinia hout zorgt dit kunstgras voor een natuurlijke uitstraling. Een uitstraling die perfect bij de omgeving past!

De samenwerking is heel fijn verlopen. Het project heeft in zijn totaliteit ongeveer 3 maanden geduurd. Vanaf maart 2023 kunnen de kinderen aan de Geitenweide genieten van deze mooie, nieuwe speelplek!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland