0

Project: Gemeente Geldrop - Mierlo

  • Meerdere locaties
  • Ontwerp
  • Productie

De gemeente Geldrop – Mierlo vond het tijd om een aantal speelplekken binnen de gemeente eens goed onder handen te nemen. Er waren wat speeltuintjes aan vervanging toe, of juist aan uitbreiding. De gemeente besloot direct om meerdere locaties tegelijkertijd aan te pakken. Wij bij Replay Speeltoestellen werden uitgekozen om dit grote project te mogen uitvoeren.

Vijf vliegen in één klap

Dit project had niet betrekking op maar één speelplek, maar er werden tegelijkertijd vijf locaties onder handen genomen. De locaties die volgens de gemeente aan een upgrade toe waren betroffen Elsbroekpad, Ganseboom, Leemkuilen, Santheuvel en Waterpoort. Op al deze plekken waren al speelaanleidingen aanwezig, maar in de meeste gevallen konden er wel wat extra speelelementen toegevoegd worden om zo een grotere doelgroep aan te trekken. Het is altijd uitdagend, maar ook heel leuk, om bestaande speelplekken uit te breiden.

Natuurlijk spelen

Al snel werd duidelijk dat er vooral behoefte was aan het vergroenen van de speeltuintjes. Er was gebrek aan een natuurlijke uitstraling en daar mocht wel verandering in komen. Deze behoefte was niet alleen bij de gemeente zelf aanwezig, maar ook bij de omwonenden van de speelplekken. Voor de herinrichting van een aantal van de speelplekken heeft er vooraf dan ook een buurtparticipatietraject plaatsgevonden.

Niet alleen kwam natuurlijk spelen veel naar voren, ook vonden buurtbewoners het van belang dat er aan de biodiversiteit gedacht werd. Vandaar dat bij een van de speelplekken een op maat gemaakt insectenhotel is toegevoegd.

Samenwerking

Uiteindelijk is er verdeeld over alleen speelplekken in de gemeente een mix ontstaan tussen Robinia speeltoestellen, zwerfkeien, pleinplakkers en speelpanelen.

Bij de inrichting van het speeltuintje op locatie Santheuvel hebben wij samengewerkt met Dolmans Landscaping. Zij zijn gespecialiseerd in het inrichten van de buitenruimte op een duurzame manier. Ideaal voor de situatie in Mierlo.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland