0

Project: Gemeente Hoeksche Waard

  • Marshallerf - Oud-Beijerland
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage

In gemeente Hoeksche Waard is een speeltuintje volledig gerenoveerd. De oude speeltuin was namelijk wel aan een opfrisbeurt toe. Aangezien wij bij deze gemeente een raamcontract hebben en al vaker projecten voor hen hebben gerealiseerd, klopte ze voor dit project ook weer bij ons aan. Natuurlijk gingen wij graag voor ze aan de slag!

Wensen uit de buurt

Bij het realiseren van het nieuwe ontwerp voor het speeltuintje werd er rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners. Uit de buurtparticipatie kwam naar voren dat het voor de bewoners belangrijk was dat het speeltuintje kinderen van alle leeftijden zou aanspreken. Dat was bij het oude speeltuintje namelijk ook zo. Vandaar dat ze het liefst soortgelijke speeltoestellen terug wilden zien op de nieuwe speelplek.

Met deze informatie op zak, en de eisen qua budget etc., hebben wij een ontwerp gemaakt. Toen het ontwerp goedgekeurd was zijn wij vervolgens het project gaan realiseren.

Passende keuzes

De keuze voor de speeltoestellen is uiteindelijk gevallen op Vogelnestschommel Specht en Klimcombinatie Sander. Beide speeltoestellen brengen genoeg uitdaging en speelplezier met zich mee, zodat ze een grote doelgroep aanspreken. Aangezien we zoveel mogelijk speelaanleidingen wilden bieden, maar ook binnen het budget van de gemeente wilden blijven, zijn we voor toestellen van verduurzaamd grenen gegaan. Deze materiaalsoort is in verhouding goedkoper dan onze andere materialen en dus zeer geschikt voor dit project!

De ondergrond is van kunstgras gemaakt. Hier heeft de gemeente zelf voor gekozen. Het was namelijk belangrijk voor hen dat het een onderhoudsarm speeltuintje zou worden. Kunstgras is een zeer onderhoudsarme materiaalsoort, dus dit sloot perfect aan bij de wensen van de gemeente.

Mooi compliment

Na een projectperiode van ongeveer vier maanden hebben wij dit gloednieuwe speeltuintje eind september 2022 kunnen opleveren. Het is vanuit ons en vanuit de gemeente een fijne samenwerking geweest. Zij gaven dan ook aan dat ze het speeltuintje er netjes bij vinden liggen en dat wij alles netjes voor ze hebben verzorgd. Een mooi compliment!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland