0

Project: Gemeente Pijnacker - Nootdorp

  • Pijnacker-Nootdorp
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Montage

Gemeente Pijnacker-Nootdorp was toe aan een nieuw skatepark. Het voormalige skatepark Delfgauw had namelijk verouderde toestellen staan en ook het asfalt kon wel een opknapbeurt gebruiken. Vandaar dat de gemeente uiteindelijk ons inschakelde om dit project aan te pakken. Want naast speeltoestellen hebben wij ook skatetoestellen in ons assortiment!

Winnend ontwerp

De gemeente heeft niet alleen ons, Replay Speeltoestellen, ingeschakeld voor deze opdracht. Aan drie andere leveranciers hebben zij ook gevraagd een ontwerp te maken voor de inrichting van het nieuwe skatepark. Elke leverancier mocht het ontwerp presenteren aan de gemeente. Aangezien het voor hen heel belangrijk was dat de buurt achter het ontwerp zou staan, hebben zij alle vier de ontwerpen voorgelegd aan de omwonenden. Zij mochten stemmen op hun favoriete ontwerp en zo is ons ontwerp als winnaar uit de bus gekomen! Een hele eer dat wij dit skateproject mochten uitvoeren!

Voor iedere gebruiker

De gemeente had de wens dat het nieuwe skatepark voor alle gebruikers waardig zou zijn. Er moest dus rekening gehouden worden dat zowel skaters als skateboarders er gebruik van konden maken, maar ook mensen met een stepje of BMX. Een veelzijdigheid aan toestellen was dus wenselijk.

Gelukkig hebben wij dit in ons ontwerp mooi mee kunnen nemen! Er is een verscheidenheid aan skatetoestellen gemaakt en geplaatst. Deze toestellen bestaan uit een stalen frame met polyester platen. Voor het nieuwe asfalt heeft de gemeente zelf een partij ingeschakeld, die een nieuwe, strakke ondergrond verzorgde. Zo heeft het nieuwe park een strakke en stoere look gekregen.

Enthousiaste buurt

De buurtbewoners en gemeente zijn zeer tevreden met het nieuwe skatepark! Zo gaf Fabian Koch, die werkzaam is voor de gemeente, aan dat het park een groot succes is en dat alle kinderen uit de wijk erg enthousiast zijn! Zelfs de lokale ondernemer had aangegeven dat hij vanwege het nieuwe park veel meer nieuwe stepjes heeft verkocht.

Wij vinden het heel tof om te horen dat de wijk er zoveel plezier en positiviteit aan beleefd! Daar doen wij het uiteindelijk voor.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland