0

Project: Gemeente Zeist

  • Warande
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Stichting Warande, gelegen in gemeente Zeist, biedt ouderen van tijdelijk verblijf en zorg aan huis tot revalidatie en intensieve verpleging. Deze veelzijdige organisatie kreeg vanuit de buurtbewoners de wens voor het plaatsen van een outdoor fitness toestel. Geen gek idee voor een zorg en welzijn omgeving!

Beperkte ruimte? Geen probleem!

Om dit te realiseren ging de stichting op zoek naar een geschikte leverancier. Wij bij Replay Speeltoestellen bleken die geschikte leverancier te zijn! Naast speeltoestellen hebben wij ook een uitgebreid assortiment aan sport- en fitnesstoestellen te bieden. We vinden het dan ook heel leuk om een project voor een bewegingsplek uit te voeren. Deze projecten komen in verhouding tot projecten op het gebied van speeltoestellen gewoon een stuk minder voor.

We hebben dit project uitgevoerd in samenwerking met Ontwerpbureau Speelplan. De beschikbare ruimte waarop het fitnesstoestel geplaatst kon worden was best beperkt. Het was aan Speelplan om hier een geschikt ontwerp voor te maken. De plaatst waar het toestel zou komen te staan ligt in een groene omgeving. Het bleek uiteindelijk nodig te zijn om een aanwezige boomstronk te verwijderen, om zo meer plek te creëren. Toen Speelplan de geschikte ruimte gevonden had en het ontwerp had gemaakt, waren wij aan de beurt om met het juiste toestel te komen.

Compact en veelzijdig

De keuze is gevallen op Calitshenics Energy. Dit toestel, gemaakt van verduurzaamd grenen, is compact maar heeft toch veelzijdige sportfuncties. Het beschikt over enterringen, een duikelrek, een brug, monkeybars en nog verschillende stangen die zich verlenen om push- en pull-ups op te doen. Aan uitdaging geen gebrek!

Voor de ondergrond van het toestel is er gekozen voor doorgroeitegels. Deze tegels zorgen voor valdemping, maar laten tegelijkertijd ook gras door. Hierdoor zal de ondergrond over een tijd een groene uitstraling hebben. Dit past mooi bij de omgeving waarin het sporttoestel geplaatst is.

Samen bewegen

Het sporttoestel is geplaatst in de openbare ruimte. Op die manier kunnen niet alleen de bewoners van Stichting Warande er gebruik van maken, maar ook andere omwonenden. Het is een plek waar jong en oud kan samenkomen om te sporten, bewegen en/of revalideren. Een mooi project om aan mee te mogen werken!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland