0

Project: Gemeente Geldrop - Mierlo

  • Kersentuin
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Montage

In Mierlo ligt Kindcentrum De Kersentuin en om dat kindercentrum heen ligt een groot speelplein. Dit speelplein kon wel eens een opknapbeurt gebruiken. Vandaar dat het centrum op zoek ging naar een geschikte partij die een nieuwe inrichting konden maken voor het terrein. In de combinatie van hoveniersbedrijf Dolmans Landscaping Group en Replay Speeltoestellen vonden zij deze partij. 

Natuurlijk spelen

De grootste reden vanuit het kindcentrum om het bestaande speelterrein aan te pakken was omdat er behoefte was aan een meer natuurlijke speelplek. De opdracht luidde dan ook duidelijk om de huidige plek om te toveren tot een speeltuin waarin natuurlijk spelen centraal staat. Iets wat zowel bij Dolmans als bij ons op het lijf geschreven staat. Beide partijen waren dan ook erg enthousiast om dit project te mogen uitvoeren.

Oud en nieuw

Het bleek dat niet alle speeltoestellen op het terrein aan vervanging toe waren. Sommigen van de bestaande speeltoestellen waren nog in goede staat, dus deze wilde de gemeente en het kindcentrum graag behouden. Het was immers niet de bedoeling om goed materiaal te verwijderen, maar wel om het goede materiaal te combineren met natuurlijk materiaal. Er was dus een plan nodig om de nieuwe inrichting aan te passen op de bestaande speeltoestellen.

Een speelse mix

Uiteindelijk is er zo een mix ontstaan tussen speeltoestellen gemaakt van gecoat metaal en Robinia. De verschillende Robinia speelparcoursen die geplaatst zijn zorgen voor een grote uitdaging en spreken kinderen van verschillende leeftijdsgroepen aan. Ideaal voor deze speelplek!

Ook is er een waterspeelplaats geplaatst. Zo kunnen de kinderen fijn spelen met water er zand, wat extra prikkelend is voor de zintuigen. De zwerfkeien en stapstammen vullen de speeltuin mooi op en zorgen voor een verbinding. Dit maakt het geheel erg speels en multifunctioneel!

Succesvol

Het project is succesvol gebleken. Zowel de gemeente, als het kindcentrum is erg blij met het nieuwe speelterrein. De kinderen spelen er enorm graag. En dat is natuurlijk voor ons het allerbelangrijkste!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland