0

Project: Gemeente Krimpenerwaard

  • Haastrecht
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In het plaatsje Haastrecht, dat zich bevindt in de Zuid-Hollandse gemeente Krimpenerwaard, is een hele wijk op de schop gegaan. Het was nodig om wat nieuw leven de buurt in te blazen. Daar hoort dan natuurlijk ook een toffe, nieuwe speelplek bij! De huidige speelplek was namelijk ook echt aan vervanging toe. Voor het uitvoeren van deze klus klopte de gemeente bij ons aan.

Spelen en groen

Het doel van de gemeente voor de nieuwe speelplek was om ervoor te zorgen dat spelen en groen hand in hand zouden gaan. Het was niet alleen van belang dat de speelplek voldoende speelwaarde zou bieden voor de kinderen in de buurt, maar ook dat de plek een bepaalde uitstraling zou hebben die past bij de wijk. Met deze wens stapte ze op ons af.

Natuurlijke uitstraling

Het was aan ons om een plan te maken wat betreft de indeling van de speeltuin op het gebied van speeltoestellen en ondergronden. Aangezien de gemeente voor een natuurlijke look wilde gaan, kwamen we al snel op Robinia speeltoestellen uit. Deze toestellen hebben namelijk de meest natuurlijke uitstraling. We hebben direct gekozen voor een uitgebreide selectie aan speeltoestellen die ieder een eigen doelgroep aanspreken. Zo is er voor kinderen van zowel jonge leeftijd als oudere leeftijd genoeg uitdaging te vinden!

Het merendeel van de speeltuin heeft een ondergrond van gras. Voor onder de vogelnestschommel zijn wij echter voor kunstgras gegaan. Het kunstgras is deels groen en deels blauw met vrolijke Signgrass figuurtjes. De kleuren passen perfect bij de (natuurlijke) uitstraling van de wijk en de figuurtjes zorgen voor een extra sfeer.

Enthousiaste bewoners

De rest van het groen in en om de speelplek heen heeft de gemeente zelf verzorgd. We hebben hier bij de indeling van de speeltoestellen natuurlijk wel rekening mee gehouden, zodat alles één geheel vormt.

En dat is gelukt! De gemeente is zeer tevreden met het eindresultaat, en de bewoners ook! Zo vertelde een van de bewoners ons enthousiast: ‘’Het is echt een ontzettend mooie en fijne plek geworden. Er komen veel kinderen spelen, want die zijn er ook erg blij mee.’’

Daar doen wij het bij Replay Speeltoestellen uiteindelijk allemaal voor.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland