0

Project: Gemeente Krimpenerwaard

  • Polderspeeltuin
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In de Zuid-Hollandse gemeente Krimpenerwaard was een Polderspeeltuin aan een upgrade toe. Een aantal speeltoestellen moesten nodig vervangen worden en graag wilde de gemeente de speelwaarde van de natuurlijke speelplaats vergroten. Er mochten dus gerust wat nieuwe speelaanleidingen komen. Maar welke dan? Dat vraagstuk legde de gemeente bij ons neer.

Robinia speeltoestellen

Bij een natuurspeelplek is het van belang dat de speeltoestellen een natuurlijke uitstraling hebben. De al aanwezige speeltoestellen die ook zouden blijven staan in de Polderspeeltuin zijn allemaal van Robinia hout gemaakt. Het was voor ons dus een logische stap om ook de nieuwe speeltoestellen van dit materiaal te maken. Het voordeel aan Robinia speeltoestellen is dat wij deze zelf kunnen produceren in onze fabriek. Dit zorgt ervoor dat we extra flexibel zijn en snel kunnen schakelen!

Twee ontwerpen

We zijn met alle informatie en wensen vanuit de gemeente aan de slag gegaan en hebben twee ontwerpen voor de Polderspeeltuin gemaakt. De gemeente wilde namelijk graag de buurtbewoners laten stemmen op hun favoriete ontwerp. De speeltoestellen worden namelijk uiteindelijk door de buurtbewoners gebruikt, dus hun mening is zeer waardevol. Eén van de twee ontwerpen kwam als duidelijke winnaar uit de bus, dus met dat ontwerp zijn we uiteindelijk aan de slag gegaan.

Succesvol eindresultaat

Het gekozen ontwerp zorgt voor een extra uitdaging op het gebied van speelwaarde. Er is namelijk een speelparcours geplaatst over het aanwezige water in de Polderspeeltuin. Wil je geen natte voeten krijgen, dan dien je goed op te letten en je balans te behouden. De extra speelwaarde die ontbrak in de huidige speeltuin en die wij toegevoegd hebben is de danken aan de glijbaantoren. Dit speelelement spreekt een bredere doelgroep aan kinderen aan, waardoor de speelplek nog drukker bezocht zal worden!

Zo hebben we beide wensen van de gemeente mooi kunnen verwerken in één succesvol ontwerp!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland