0

Project: Gemeente Ede

  • Middelbeek
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In gemeente Ede ligt de straat Middelbeek. Langs deze straat is een speeltuintje aanwezig. De gemeente wilde graag een aanpassing doen aan de speeltuin. Sommige speeltoestellen waren namelijk aan vervanging toe. Aangezien wij al vaker projecten hebben mogen uitvoeren voor deze gemeente klopte zij ook voor deze klus weer bij ons aan. Een klus die wij graag met beide handen aannamen.

Twee mogelijkheden

De gemeente ging met ons om tafel om hun plannen voor het speeltuintje te bespreken. Het was voor hen erg belangrijk dat de buurtbewoners het eens zouden zijn met de inrichting van de speelplek. Vandaar dat zij een eigen buurtparticipatietraject zouden opzetten. Daarvoor hadden ze echter eerst wat input vanuit ons nodig.

Vandaar dat wij twee mogelijkheden voor hen hebben opgesteld: één ontwerp met metalen speeltoestellen en één ontwerp met Robinia speeltoestellen. Met deze twee opties stapte de gemeente op de buurtbewoners af.

Natuurlijk spelen

Uiteindelijk is er door de bewoners voor de variant met de Robinia speeltoestellen gekozen. De uitstraling van het Robinia hout past veel beter in de buurt. Zeker aangezien er veel bomen aanwezig zijn op het speelterrein. Zo vormt het één natuurlijk geheel. De ondergrond van houtsnippers maakt het plaatje helemaal af.

Er is gekozen om één groot speeltoestel toe te voegen aan de speeltuin aan Middelbeek, namelijk Klimcombinatie Palermo. Dit speeltoestel heeft meerdere speelaanleidingen in één. Klimmen, klauteren, balanceren en glijden. Het komt allemaal aan bod. Hierdoor spreekt het speeltoestel ook direct een brede doelgroep aan. Voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen valt er uitdaging te vinden.

Doel bereikt

De bewoners en de gemeente zijn erg blij met het resultaat. Het nieuwe klimtoestel is een echte eyecatcher in de wijk en kinderen komen er graag spelen. Als je het ons vraagt: doel bereikt!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland