0

Project: Van Wijk Aannemersbedrijf

  • Schepensingel
  • Ontwerp
  • Montage

In het Utrechtse IJsselstein zijn een aantal speelplekken tegelijkertijd onder handen genomen. De gemeente schakelde hiervoor Aannemersbedrijf Van Wijk Nieuwegein in. Deze aannemer klopte vervolgens bij ons aan om te helpen bij de inrichting van deze nieuwe speelplekken. Een klus die wij graag met beide handen aannamen. Een van de locaties waarvoor een nieuwe inrichting kwam bevond zich aan de Schepensingel.

Nieuwe speelplek

Aan de Schepensingel is een compleet nieuwe speeltuin ingericht. Op deze plek was eerst alleen een grasveld aanwezig. Graag wilde de gemeente hier een speeltuintje plaatsen voor de kinderen uit de buurt. De gemeente liet aannemer Van Wijk precies weten wat de beschikbare ruimte was voor het speeltuintje. Deze richtlijnen besprak Van Wijk vervolgens met ons, zodat we samen een inrichtingsvoorstel op konden stellen.

Divers en duurzaam

We zijn voor het speeltuintje aan de Schepensingel uiteindelijk voor speeltoestellen gemaakt van gecoat staal gegaan, in vrolijke kleurtjes. De kleuren fleuren de buurt op en het materiaal is zeer duurzaam, waardoor het lang meegaat.

Er is gekozen voor een speelcombinatie, zodat er direct een grote doelgroep aangesproken wordt met het speeltoestel. Dit is direct ook een slimme invulling van de beperkte ruimte, omdat zo meerdere speelelementen in één aangeboden worden. Daarnaast was er nog plek voor een vogelnestschommel en een veertoestel.  Met deze combinatie aan speeltoestellen is er genoeg diversiteit en uitdaging om de kinderen van de buurt te entertainen.

Extra speelelement

Ook was voor het aanleggen van deze nieuwe speelplek een geschikte ondergrond nodig. We hebben gekozen voor een ondergrond van Tigermulch. Dit type ondergrond heeft vele voordelen, waarbij veiligheid en duurzaamheid bovenaan staan. Daarnaast is het mogelijk om met verschillende kleuren en patronen te werken met deze ondergrond. Hierdoor kan een extra speelelement toegevoegd worden aan de speelplek, zoals ook aan de Schepensingel het geval is.

Kortom: de nieuwe speelplek is een mooi plaatje geworden. De kinderen van de buurt kunnen vanaf maart 2022 van deze nieuwe plek genieten!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland