0

Project: Speelvereniging Oosterkwartier

  • Dordrecht
  • Productie
  • Montage

In gemeente Dordrecht bevindt zich speeltuin Oosterkwartier. Deze speeltuin wordt volledig beheerd en verzorgd door Speeltuinvereniging Oosterkwartier. Zij waren op zoek naar een aanvullende speelaanleiding voor de grote speeltuin en zochten daarvoor een geschikte leverancier. Uiteindelijk kwamen ze bij Replay Speeltoestellen uit en klopte ze bij ons aan.

Van klein naar groot

Het bestuur van de speeltuinvereniging bestaat uit een groep buurtbewoners. Zij regelen eigenlijk alles voor het speeltuintje. Dus ook wanneer er een nieuw speeltoestel moet komen. Voor speeltuin Oosterkwartier waren ze op zoek naar een speeltoestel voor helemaal achterin de speelplek, dat als aanvulling zou dienen op de al aanwezige speeltoestellen.

De speeltuin is zo ingedeeld dat zich vooraan een aantal speeltoestellen bevinden die zijn gericht op de wat kleinere kinderen. Hoe verder je naar achter gaat op het terrein, hoe meer de speeltoestellen zijn afgesteld op grotere kinderen. Aangezien dit speeltoestel helemaal achterin zou komen, was het dus bedoeld voor de grotere kinderen onder ons. Verder was het de wens dat het een parcourstoestel zou worden. Met die wensen kunnen wij wel uit de voeten!

Natuurlijke omgeving

Het voorstel dat wij deden was om Speelparcours Georgia te plaatsen. Hier was de speeltuinvereniging het meteen mee eens. Dit Robinia speeltoestel sluit goed aan bij de wensen van de opdrachtgever, maar ook bij de omgeving. Ondanks dat er zich in de speeltuin speeltoestellen van allerlei materiaalsoorten bevinden, bevindt deze zich op een natuurlijke plek. Het terrein is omringd door veel bomen en planten. Robinia hout heeft een natuurlijke uitstraling en dus past dit speelparcours perfect binnen het plaatje!

Jarenlang speelplezier

Vanaf september 2022 kunnen de bezoekers van speeltuin Oosterkwartier genieten van het nieuwe speeltoestel. Het toestel biedt genoeg uitdaging voor kinderen van verschillende leeftijden en zal lang mee gaan. Dat wordt dus jarenlang speelplezier!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland