0

Project: Gemeente Rijswijk

  • Drakensteijn
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage

In de Zuid-Hollandse stad Rijkswijk bevindt zich de straat Drakensteyn. Op de hoek van deze straat is een speeltuintje te vinden. Een speeltuintje dat voorheen een heel andere indeling had. Sinds kort is de speeltuin onderhanden genomen en heeft deze een geheel nieuwe indeling gekregen. Een project dat wij in samenwerking met Bureau Speelplan hebben mogen uitvoeren.

Fijne samenwerking

Gemeente Rijswijk klopte voor deze opdracht bij Bureau Speelplan aan. Bureau Speelplan is een onafhankelijk ontwerp-, inspectie- en adviesbureau voor spelen, sporten en bewegen. Het was aan hen om aan de hand van de wensen van de gemeente een ontwerp te maken voor de nieuwe inrichting van de speelplek. Speelplan trok ons aan de jas om mee te denken over geschikte speeltoestellen en deze speeltoestellen vervolgens ook te produceren en monteren. Gezien onze fijne samenwerkingen in het verleden zeiden wij ook tegen deze klus weer volmondig ‘ja’!

Maatwerk speeltoestel

De speeltoestellen die uiteindelijk geplaatst zijn in Rijswijk zijn Speelboot Capri en een mini vogelnestschommel. Wel was er de wens om de speelboot iets makkelijker toegankelijk te maken. In de originele uitvoering kun je de speelboot beklimmen via twee soorten klimnetten. Deze wiebelen mee terwijl je erop klimt en zorgen zo voor een uitdaging. Om ook de wat jongere kinderen in de wijk aan te spreken is één van de klimnetten vervangen door een vaste trap. Dit biedt meer stevigheid en zorgt ervoor dat kinderen gemakkelijker het plateau kunnen bereiken. Zo is het een mooi maatwerk speeltoestel geworden!

Tof eindresultaat

Bureau Speelplan heeft voor deze speelplek voor een mooie kunststof ondergrond gezorgd, die het plaatje helemaal compleet maakt. In mei 2023 hebben wij de speelplek opgeleverd. Het project heeft in zijn totaliteit ongeveer 3 tot 4 maanden geduurd.

Het eindresultaat is erg tof geworden! De speelplek is een echte eyecatcher in de wijk, een plek waar de buurtbewoners graag komen spelen!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland