0

Project: Gemeente Ouder-Amstel

  • Clarissenhof
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
De speelplek aan de Clarissenhof in de gemeente Ouder-Amstel was aan vervanging toe. Voor de nieuwe inrichting van de speelplek mochten de buurtbewoners hun mening geven. Dit wensenpakket, in combinatie met het eisenpakket van de gemeente, werd omgetoverd tot de nieuwe inrichting van de speelplek. Een diverse inrichting met speelwaarden voor elke leeftijd!

Eisenpakket

De speelplek aan de Clarissenhof in de gemeente Ouder-Amstel was aan vervanging toe. De gemeente heeft buurtparticipatie uitgevoerd onder de omwonenden om hun wensen en behoeften voor de nieuwe plek te inventariseren. Uit deze participatie en de eisen van de gemeente kwam een gedetailleerd wensen- en eisenpakket naar voren. De belangrijkste punten waren het creëren van een speelplek voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waarbij de nadruk lag op de speelwaarden klimmen, zwaaien en balanceren. Daarnaast was er een sterkte voorkeur voor houten speeltoestellen en moesten de bestaande voetbaldoelen gehandhaafd blijven.

Ontwerp

Met deze input zijn we aan de slag gegaan om een ontwerp te maken dat perfect aansluit bij deze wensen en eisen. Het uitgevoerde ontwerp bestaat dan ook uit Verduurzaamd grenen toestellen zoals Speelcombinatie Puck, Klimcombinatie Sander, Dubbele schommel Kaketoe, Duikelrek dubbel Tumble en Veertoestel Paard. De houten uitstraling zorgt ervoor dat de speelplek goed past in de omgeving.

Ondergrond

Naast de specifieke wensen voor de speeltoestellen was er ook een eis omtrent de ondergrond. De houtsnippers die onder de oude speeltoestellen lagen waren niet onderhoudsvriendelijk en ze zochten hier dus een andere oplossing voor. Voor het nieuwe ontwerp is er gekozen voor een combinatie van natuurlijke gras, voor speeltoestellen met een valhoogte onder de 1,5 m, kunstgras voor de toestellen met een valhoogte boven de 1,5 m en grastegels bij de slijtageplekken. Een onderhoudsvriendelijke speeltuin met speelplezier voor iedereen!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland