0

Project: Gemeente Uitgeest

  • De Spin - Uitgeest
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Nog twee mooie speelplekken mogen opknappen voor één van leden van werkorganisatie Buch. Regelmatig mogen wij voor de Buch speelplekken renoveren door middel van buurtparticipatie. Deze keer waren de speelplekken aan de Spin in Uitgeest aan de buurt. Samen met de buurtbewoners is het uiteindelijke inrichting van de plek ontstaan.

Kans

De speelplekken aan de Spin waren dringend aan vernieuwing toe. De Buch schakelde ons in om dit, samen met de buurtbewoners, te realiseren. Deze kans pakten wij natuurlijk met twee handen aan en gingen meteen aan de slag! 

Oude situatie

De speelplekken liggen in een woonwijk waarbij beide speelveldjes geheel omheind zijn door groen. De wens was om de oude speelwaarden terug te laten komen in de nieuwe speelplek. Een speelplek was ingericht voor de jongste kinderen, de andere voor de oudere jeugd. De wens was om dit te handhaven bij de nieuwe voorstellen.

Buurtparticipatie

De bewoners konden door middel van buurtparticipatie hun mening geven over de nieuwe inrichting van de speelplek. Zij hadden de keuze uit diverse concepten, waarbij elk concept nog zijn eigen eyecatcher had. Uiteindelijk heeft de buurt gekozen voor de ontwerpen die te zien zijn in de speeltuinen.

Jong en oud

Het speelveldje voor de jongeren is ingericht met Glijbaantoren Stoffel, Speelhuisje Nova en Duikelrek Tumble. Een fijne plek voor onze peuters. Het speelveld voor de oudste kinderen heeft wat meer uitdaging te bieden in de vorm van Speelcombinatie Sam, Klimcombinatie Dylan en een oude vertrouwde dubbele schommel. In het grote grasveld tussen de speelplekken is er ook nog een klein voetbaldoel geplaatst voor de fanatieke sporters in de buurt.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland