0

Project: Gemeente Meppel

  • De Ryge - Meppel
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
Van een groenstrook naar een speelplek voor de kleinste avonturiers. Dat was de wens van de buurtbewoners in de wijk De Ryge in de gemeente Meppel.

Nieuwbouwwijk

In de gemeente Meppel is een nieuwbouwwijk genaamd De Ryge. Deze wijk moest na het bouwen van de huizen alleen nog voorzien worden van speelplekken. Voor het inrichten van deze speelplekken heeft de gemeente ons benaderd. Samen hebben we de behoeften en wensen geïnventariseerd en dit vertaald naar een knusse speelplek.

Speeltuin

De nieuwe speeltuin ligt dicht bij de huizen, waardoor dit een ideale speelplek is voor de kleinere kinderen. De toestellen die gekozen zijn voor deze speeltuin zijn gemaakt van Robinia hout, waardoor deze mooi aansluiten bij de natuurlijke insteek van de nieuwbouwwijk. De speelplek is ingericht met een Mini vogelnestschommel, Stuurhut Asti en Telraam Canosa en voor de ouders is er nog een bankje toegevoegd.

Grote speelplek

Naast deze kleinere speelplek is er in de nabijgelegen wijk De Diek een speelplek ontworpen voor de oudere jeugd. Deze grote speeltuin ligt op loopafstand van de kleine speelplek, waardoor de wat oudere kinderen zelf kunnen kiezen naar welke speeltuin ze gaan. Wel zo handig!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland