0

Project: Gemeente Peel en Maas

  • Schrames - Helden
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In de gemeente Peel en Maas is met de komst van nieuwbouwwijk Schrames het aantal jonge gezinnen, en dus het aantal kinderen, flink gegroeid. Met de komst van deze kinderen en ouders is ook de behoefte aan speelgelegenheden en ontmoetingsplekken toegenomen. Vandaar dat de gemeente ons aan de jas trok om ons bij de plannen van de nieuwe woonwijk te betrekken.

In overleg met betrokkenen

In overleg met de buurtbewoners van de wijk Schrames in Helden heeft de gemeente in kaart gebracht welke wensen er zijn op het gebied van speeltoestellen en straatmeubilair. Het proces heeft plaatsgevonden aan de hand van vragenlijsten aan de ouders, een tekenwedstrijd voor de kinderen en veel gesprekken met de wijkwerkgroep, omliggende scholen en de rest van de betrokken partijen.

Uit alle correspondentie kwamen duidelijke wensen op het gebied van speeltoestellen naar voren. Zowel vanuit de werkgroep als vanuit de kinderen. Deze wensen zijn gebundeld en aan ons voorgelegd en daar is vervolgens een ontwerp uitgerold.

Een natuurlijke uitstraling

Nadat ons ontwerp was goedgekeurd mochten wij ook de plaatsing van de speeltoestellen verzorgen. De speeltoestellen die uiteindelijk geplaatst zijn, zijn de volgende:
Carrousel Globo, Zandsloepje, Speelparcours Goudenregen en 2 stuks voetbaldoelen.

Al deze speeltoestellen zijn gemaakt van Robinia hout. Een materiaalsoort met een natuurlijke uitstraling. Deze materiaalsoort is niet voor niks gekozen. Eén van de wensen vanuit de buurt was om een ontmoetingsplek te creëren met een natuurlijke uitstraling. Dat is bij deze gelukt!

Voor jong en oud

De combinatie aan speeltoestellen die in de nieuwbouwwijk Schrames terug te vinden zijn spreken alle kinderen van de buurt aan. Ze zijn namelijk geschikt voor de jongere en oudere kinderen. Ook ouders kunnen elkaar op deze mooie natuurlijke plek ontmoeten en tegelijkertijd hun kinderen in de gaten houden. Een mooi project met een mooi resultaat!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland