0

Project: Gemeente Ede

  • Echobos
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In de provincie Gelderland bevindt zich de gemeente Ede, en in deze gemeente ligt de straat Echobos. In de straat, die omringt is door woonhuizen, bevinden zicht twee speeltoestellen. Eén van die speeltoestellen is zelfs splinternieuw! De gemeente vond namelijk dat het oude speeltoestel dat er aanwezig was eens nodig aan vervanging toe was. Een klus waarvoor ze bij ons aanklopten.

Mogelijkheden

Op de speelplek in Echobos was een dubbele schommel aanwezig en een speelcombinatie. De schommel was nog in goede staat, dus die wilde de gemeente graag laten staan. Het combinatietoestel kon echter wel een opknapbeurt of gehele vervanging gebruiken. Vandaar dat gemeente naar ons toe kwam om te vragen wat de mogelijkheden waren.

Duidelijke wensen

De gemeente had duidelijke wensen betreffende de vervanging van de speelcombinatie. Graag wilde ze dat het nieuwe speeltoestel van Robinia hout zou zijn gemaakt en dat het net als het vorige speeltoestel meerdere speelaanleidingen in één zou hebben. De dubbele schommel in het speeltuintje is ook gemaakt van Robinia hout. Vandaar dat de gemeente dit graag één geheel wilde houden, zodat het nieuwe toestel perfect zou passen in het straatbeeld.

De keuze aan Robinia speelcombinaties in ons assortiment is zeer uitgebreid. We hadden wel een beschikbare ruimte en een budget waarmee we rekening moesten houden. Aan de hand van die gegevens deden wij een aantal voorstellen en daaruit is uiteindelijk één winnaar naar voren gekomen!

Een aanwinst

De keuze is gevallen op Speelcombinatie Lijsterbes. Een slimme keuze als je het ons vraagt! Dit speeltoestel neemt qua oppervlakte niet heel veel ruimte in beslag, maar biedt wel vele speelmogelijkheden. Zo kun je via verschillende wegen naar boven klimmen, kan je oefenen met je balans en kun je via twee verschillende manieren weer naar beneden glijden. Genoeg uitdaging kun je dus wel zeggen!

Het speeltoestel spreekt kinderen van verschillende leeftijdsgroepen aan. Het is dan ook een echte aanwinst (en eyecatcher!!) voor de wijk.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland