0

Project: Gemeente Bergen

  • Mosselaan - Egmond aan den Hoef
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
In het Noord-Hollandse Egmond aan de Hoef ligt de straat Mosselaan. De speeltoestellen in dit speeltuintje waren, volgens zowel de gemeente als de bewoners, aan vervanging toe. Aangezien wij al vaker projecten voor de Buch hebben mogen uitvoeren, klopte ze ook voor deze opdracht weer bij ons aan.

Buurtparticipatie

De gemeente wilde graag de bewoners betrekken bij de nieuwe inrichting van de speeltuin. Vandaar dat zij ons hebben gevraagd om een buurtparticipatietraject op te zetten. Aan de hand van enquêtes hebben wij onderzocht waar de wensen van de buurt lagen en deze naast de wensen van de gemeente gelegd. Hierna zijn we met de gemeente om tafel gegaan om zo samen de officiële inrichting van de speelplek te bepalen.

Uitdaging en plezier

Voor de grote kids is voor Stawip Boog en Klimtoestel Sander gekozen. De stawip en het klimtoestel heeft vele uitdaging te bieden, er kan worden geklommen en gebalanceerd. 

Voor de kleine kids is er gekozen voor een dubbele schommel, speelcombinatie Robin en speelpaneel Twister. Zo kunnen de kinderen zich ontwikkelen op het gebied van balans, kracht en coördinatie. En natuurlijk zorgen deze speeltoestellen ook voor veel speelplezier! Zeker in combinatie met de ondergrond van kunstgras kunnen kinderen hier zorgeloos urenlang spelen.

Traject

Het gehele buurtparticipatietraject van dit project heeft ongeveer 1 jaar geduurd. Van het inventariseren van de wensen van de klant, het opstellen van de enquête voor de bewoners, het stemmen, meerdere feedback rondes, etc. De definitieve stemronde van het traject heeft plaatsgevonden in de oude speeltuin. De omwonende konden hier de twee definitieve ontwerpen bewonerden en stemmen op hun favoriete en tevens gewenste ontwerp voor de nieuwe speeltuin. Er is zelfs nog een upgrade geweest van de speelplek na deze laatste stemronde! Alles wensen zijn nu vervuld en de kinderen kunnen weer jarenlang genieten van hun nieuwe speelplek.

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland