0

Project: Gemeente Den Bosch

  • Speelplek Engelen
  • Ontwerp
  • Montage

Voor de gemeente Den Bosch hebben wij in de zomer van 2023 een nieuwe speeltuin mogen realiseren. Het gaat hier om Speelplek Engelen. De speeltoestellen die eerst op deze plek aanwezig waren stonden er al heel wat jaren en waren aan vervanging toe. De gemeente vroeg bij ons een offerte aan om de nieuwe inrichting te realiseren.

Jongere doelgroep

De gemeente Den Bosch ging zelf op zoek naar geschikte speeltoestellen voor Speelplek Engelen. Het werd al snel duidelijk dat zij vooral de jongere kinderen uit de buurt wilden aanspreken met de speeltoestellen. De toestellen die zij uitkozen zijn namelijk zeer divers qua speelwaarden, maar vrij laag. Ideaal om een jonge doelgroep uit te dagen!

Divers aanbod

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Klimcombinatie Ivan, Speelboot Baloo, Speelpaneel Schatkaart en Dubbele schommel Kaketoe. Eén van de twee schommelzitjes is een boxschommelzitje. Deze zitjes zijn speciaal voor de allerkleinste kinderen ontworpen.

Samen zorgen de speeltoestellen voor een zeer divers aanbod. Kinderen kunnen er schommelen, klimmen, klauteren, met zand spelen en helemaal hun fantasiewereld induiken. Doordat er verschillende grote speeltoestellen zijn geplaatst, is het mogelijk om met meerdere kinderen tegelijk op hetzelfde toestel te spelen. Zo zullen er vast veel rollenspellen in het speeltuintje gaan plaatsvinden!

Fleurig geheel

De materiaalkeuze van de speeltoestellen is gevallen op verduurzaamd grenen. Een duurzame materiaalsoort die bekend staat om zijn voordelige speeltoestellen. Ook is het mogelijk om veel met kleur te werken met dit materiaal. Voor Speelplek Engelen is gekozen om de kleur blauw centraal te hebben staan. Zo vormen de toestellen een fleurig geheel in de wijk.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland