0

Project: Gemeente Hoeksche Waard

  • Seggegors
  • Ontwerp
  • Montage

In de gemeente Hoeksche Waard hebben wij in 2015 een deel van het speeltuintje op locatie Seggegors uitgebreid met een aantal speelaanleidingen. Nu in 2023 vond de gemeente het tijd om de rest van het speeltuintje ook onder handen te nemen en flink op te knappen. Voor dat project trokken zij wederom bij ons aan de bel.

In samenspraak met buurtbewoners

De gemeente vond het belangrijk dat de buurtbewoners inspraak zouden hebben in de nieuwe inrichting van de speelplek. Vandaar dat zij van te voren al een buurtparticipatietraject hadden uitgevoerd. Vanuit dit traject kwamen een aantal wensen vanuit de buurt naar voren, die de gemeente vervolgens aan ons presenteerden.

Vanuit deze wensen en behoeften gingen wij uiteindelijk drie verschillende ontwerpen maken. Vervolgens mochten de buurtbewoners uit deze ontwerpen hun favoriet kiezen. Het ontwerp met de meeste stemmen werd vervolgens door ons uitgevoerd.

Extra speelaanleidingen

De speeltoestellen die uiteindelijk geplaatst zijn, zijn Glijbaantoren Pien, Spinner Draaikolk en Speelpaneel Draailabyrint. Een combinatie aan speeltoestellen die voor veel variatie zorgt en kinderen van verschillende leeftijden aanspreekt.

Bij de nieuwe speeltoestellen hebben we het echter niet gelaten. Ook de ondergrond is geheel vernieuwd. Er is een ondergrond van kunstgras geplaatst met daarin Signgrass figuren. Dit zorgt voor een vrolijke aankleding en extra speelaanleidingen.

Zorgeloos spelen

Het bijzondere aan deze speeltuin is dat een deel van de weg is afgezet voor doorrijdend verkeer (op de Politie, Brandweer en Ambulance na). Hierdoor is de speelplek net wat groter geworden en kunnen de kinderen er zorgeloos spelen!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland