0

Project: Gemeente Drechterland

  • Klaverbouw - Hoogkarpsel
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Wederom een mooie speelplek mogen opknappen voor één van leden van de SED organisatie. Regelmatig mogen wij voor gemeenten Stede-Broec, Enkhuizen en Drechterland een speelplek renoveren. Deze keer was de speelplek aan de Klaverbouw in Hoogkarspel aan de buurt. Samen met de buurtbewoners is het uiteindelijke inrichting van de plek ontstaan.

Oude situatie

De oude speelplek aan de Klaverbouw vertoonde duidelijke tekenen van slijtage en was aan vernieuwing toe. De wens was om de speelwaarden van de oude speeltuin terug te laten komen in de nieuwe speeltuin. Ook moest er nog iets extra's worden toegevoegd om de speelervaring naar een hoger niveau te tillen.

Buurtparticipatie

De betrokkenheid van de buurtbewoners was cruciaal voor het succes van dit project. De bewoners konden door middel van buurtparticipatie hun mening geven over de nieuwe inrichting van de speelplek. Zij hadden de keuze uit 3 concepten, welke allemaal dezelfde basis speelwaarden hadden. Elk concept had daarnaast nog zijn eigen eyecatcher. Uiteindelijk heeft de buurt gekozen voor het ontwerp wat te zien is in de speeltuin.

Nieuwe speelplek

De vernieuwde speeltuin is nu niet alleen een plek voor kinderen om te spelen, maar ook een gezellige gemeenschappelijke ontmoetingsplek voor jong én oud! De speeltuin is aangekleed met Speelcombinatie Quinty, een vogelnestschommel, veertoestel, dubbel duikelrek en een groot speelhuisje. Op naar veel speelplezier!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland