0

Project: Gemeente Montfoort

  • Miep Giesstraat
  • Ontwerp
  • Montage

In een korte periode werden heel wat speeltuintjes in de Utrechtse stad Montfoort vernieuwd met gloednieuwe speeltoestellen. Ook de speeltoestellen van het speeltuintje aan de Miep Giesstraat waren behoorlijk verouderd. Vandaar dat deze speelplek aan de lijst van vernieuwde speelplekken werd toegevoegd. De gemeente vroeg ons of wij de speeltuin opnieuw in wilden richten.

Leuke uitdaging

Ondanks dat de buurtbewoners heel tevreden waren over de speeltoestellen die aanwezig waren in het speeltuintje dat zich bevindt in een hofje van de Miep Giesstraat, zijn deze laatst toch vervangen. De speeltoestellen waren namelijk al heel wat jaren oud en nodig aan renovatie toe. Vandaar dat de gemeente ons vroeg om de speelplek opnieuw in te richten, met geheel nieuwe speeltoestellen. Wel vroegen ze of wij ervoor konden zorgen om de speeltuin te voorzien van soortgelijke speelwaarden als voorheen. Een leuke uitdaging, als je het ons vraagt!

Dezelfde speelwaarden, maar dan beter

Bij projecten waarbij de opdrachtgever vraagt of we de indeling van de speelplek zo gelijk mogelijk willen houden als de vorige indeling luisteren wij natuurlijk altijd goed naar deze wens, maar proberen we de nieuwe speelplek wel uitgebreider te maken. We willen natuurlijk dat er nog iets leukers terug komt voor de kinderen in de buurt. Dit hebben we dan ook voor de bewoners van de Miep Giesstraat waargemaakt.

Zo is het oude duikelrek vervangen door Klimcombi Duncun: een speeltoestel waar je op verschillende manieren op kunt klimmen en klauteren. Het oude veertoestel heeft plaatsgemaakt voor Veertoestel Bootje, waar kinderen samen op kunnen spelen in plaats van alleen. Ook de glijbaantoren en maatwerk bokspringpalen zien er frisser en uitdagender uit dan de vorigen.

Goed voor mens en milieu

Nog iets opvallends en positiefs aan de nieuwe speeltoestellen is dat deze van gerecyclede materialen zijn gemaakt. Alle speeltoestellen komen namelijk uit onze lijn van gerecyclede speeltoestellen. Zo zijn deze nieuwe speeltoestellen niet alleen goed voor de mens, maar ook voor het milieu!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland