0
nieuwe zoekfuntie!

Project: Gemeente Ede

  • Kraatsweg
  • Ontwerp
  • Montage

Aan de Kraatsweg in het Gelderse Ede is een complete speeltuin op de schop gegaan. Het was namelijk tijd voor een geheel nieuwe inrichting van de speelplek. Aangezien we toch al voor meerdere projecten in de gemeente Ede aan de gang waren, hebben wij ook direct het speeltuintje aan de Kraatsweg eens goed onder handen genomen. Een project met een mooi resultaat, al zeggen we zelf!

Richtlijnen en wensen

Aangezien het hele speelterrein, inclusief ondergrond en al, opnieuw ingericht mocht worden, was het aan ons om een mooi ontwerp te maken. Dit is altijd iets waarbij wij los kunnen met onze creatieve ideeën. Natuurlijk zijn er altijd wel wat richtlijnen, wensen en budgetten waarmee rekening gehouden moet worden.

Zo hadden de gemeente en buurtbewoners van de Kraatsweg de wens dat de speeltuin een brede doelgroep aan zou spreken. De plek moest toegankelijk zijn voor kinderen van jong en oud. Ook wilde ze graag dat de speeltoestellen een natuurlijke uitstraling zouden hebben. Met die informatie konden wij aan de slag!

Voor elk wat wils

Aan de hand van de input vanuit de buurt hebben wij een ontwerp gemaakt voor een speelplek waarbij sport en spel samenkomen. Dit plan werd aan de gemeente voorgelegd en zij legde het voor aan de buurt. Hier kwam positieve feedback op, dus we konden aan de slag.

Om een natuurlijke uitstraling te realiseren zijn alle speeltoestellen van Robinia hout gemaakt. Er is een carrousel geplaatst, een speelcombinatie, een wip, een veertoestel en een dubbele schommel. Naast de speeltoestellen is er ook gekozen om twee sporttoestellen te plaatsen. Zo staat er nu een tafeltennistafel op de speelplek én een ballenvanger.  Kortom: voor elk wat wils!

Doel bereikt

Om de gehele speelplek een natuurlijke uitstraling te geven is er gekozen voor een ondergrond van houtsnippers. Deze ondergrond maakt het plaatje helemaal compleet. Het is een mooi eindresultaat geworden. De kinderen uit de buurt komen er dan ook graag spelen. Dat betekent voor ons: doel bereikt!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen / Key-accountmanager Leisure Benelux