0

Project: Kinderboerderij de Heuvel

  • Culemborg
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
We werden gevraagd deel te nemen aan een minicompetitie voor de uitbreiding van de speelplek bij Kinderboerderij de Heuvel in Culmenborg. De uitvraag: een deel van het huidige kasteel vervangen. Ons ontwerp kreeg de meeste stemmen en voldeed aan alle gestelde eisen. Om aan de huidige veiligheidsnormen te voldoen moest ook het oude gedeelte opgeknapt worden. Nieuw en oud werden gecombineerd en de klant is zeer tevreden met het eindresultaat.

Minicompetitie

In opdracht van de gemeente Culemborg werden we gevraagd deel te nemen aan een minicompetitie voor de uitbreiding van de speelplek bij Kinderboerderij de Heuvel. Het bestaande toestel, een kasteel, moest deels vervangen worden warabij de stenen constructie behouden zou blijven.

Ons ontwerp, dat de oorspronkelijke charme van het kasteelthema behoudt, kreeg de meeste stemmen van de bewoners. Wij mochten dit project dan ook gaan uitvoeren.

Veiligheidseisen

Een van de uitdagingen was dat het oude deel van het kasteel nog niet aan de huidige veiligheidsnormen voldeed, aangezien deze voor de periode dat dit verplicht werd gebouwd is. Dit vereiste tal van aanpassingen om de speelplek veilig te maken, zoals het verzorgen van stucwerk, netten toepassen om beklimbaarheid te voorkomen, etc. Deze aanpassingen zijn zorgvuldig geïntegreerd in het kasteelthema en geheel in overleg met de eigenaren uitgevoerd.

Kasteelthema

Het nieuwe ontwerp sloot dan ook perfect aan bij het huidige thema kastelen en bij de look and feel van het bestaande toestel. Tevens voldoet hij in zijn geheel aan de nieuwste normen en kunnen kinderen dus volop genieten van de uitgebreide en veilige speelplek.

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland