0

Project: Gemeente Vught

  • Paardensteeg
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In het najaar van 2022 vroeg MoveVught ons om een grasveld aan de Paardensteeg om te vormen tot een natuurlijke speel- en sportplek voor alle leeftijden. De nieuwe plek biedt speeltoestellen en sportfaciliteiten voor jong en oud, en wordt nu volop gebruikt. Dankzij de inspanningen van MoveVught en de gemeente is de Paardensteeg een levendige ontmoetingsplek geworden.

Natuurlijke speel- en beweegplek

In het najaar van 2022 kregen wij van MoveVught het verzoek om een plan te ontwikkelen voor de transformatie van een grasveld aan de Paardensteeg naar een natuurlijke speel- en beweegplek. MoveVught, bestaande uit zes buurtsportcoaches, ondersteunt en organiseert sport- en beweegactiviteiten en is actief betrokken bij verschillende projectgroepen die zich richten op kwetsbare doelgroepen. Het doel was om een inclusieve plek te creëren voor iedereen van 0 tot 100 jaar oud, waar beweging en sociale cohesie centraal staan.

Visie

Het oorspronkelijke veld aan de Paardensteeg was één groot grasveld met alleen enkele oude voetbaldoelen. Er werden 3 partijen uitgenodigd die een voorstel voor het nieuwe terrein mochten indienen. De visie was duidelijk: een plek waar mensen van alle leeftijden samen kunnen komen om te bewegen en elkaar te ontmoeten, met aandacht voor duurzaamheid. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe plek aansloot bij de wensen van de gemeenschap, kregen de bewoners de mogelijkheid om hun stem te laten horen. 

Transformatie

Na een zorgvuldige selectieprocedure is er voor ons ontwerp gekozen. De nieuwe plek omvat verschillende natuurlijke elementen en sportfaciliteiten die uitnodigen tot bewegen en spelen voor iedereen. Er zijn speeltoestellen voor de jeugd, calisthenicstoestellen voor volwassenen en open ruimtes voor gezamelijke activiteiten. De transformatie van de plek is dan ook een groot succes! De nieuwe voorzieningen worden volop gebruikt, dankzij de gezamelijke inspanningen van MoveVught, de gemeente en de betrokken bewoners is de Paardensteeg nu een levendige en geliefde ontmoetingsplek voor alle leeftijden.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland