0

Project: Gemeente Renkum

  • Speeltuin Pelt - Oosterbeek
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Een mooi buurtinitiatief met een mooi resultaat! Opeens was speeltuin Pelt in Oosterbeek leeg. Na een mededeling van de gemeente dat de toestellen verwijderd zouden worden omdat deze waren afgekeurd, was de speelplek binnen één week leeg. Geld voor een nieuwe speeltuin met dezelfde speelwaarden was er niet volgens de gemeente Renkum. Door buurtinitiatief is het toch gelukt om een nieuwe speelplek met alle gewenste speelwaarden te realiseren!

Sponsoring

Na het leeghalen van de speeltuin was het de wens van de kinderen om een nieuwe speeltuin te realiseren met dezelfde speelwaarden als de oude speeltuin. De gemeente was echter kort en bondig: "Het budget is niet toereikend voor de wensen die er zijn". Maar daar lieten de bewoners het natuurlijk niet bij zitten. Door middel van sponsoring is het de buurt toch gelukt om voldoende budget te genereren en is het plan voor de nieuwe speeltuin ontstaan!

Nieuwe speeltuin

De nieuwe speeltuin moest eigenlijk een kopie worden van de oude speeltuin. Daarnaast hadden de buurtbewoners, waaronder kinderburgemeester Thom nog één laatste wens: "De speeltuin inclusief maken". Dat is gelukt! De grote vogelnestschommel is uitermate geschikt voor inclusief spelen, waarbij er ook nagedacht is over de toegankelijkheid van de schommel. De weg naar de schommel is voorzien van tigermulch, een vaste ondergrond waardoor een rolstoel eenvoudig naar de schommel kan rijden. Daarnaast is de speeltuin voorzien van een speelhuisje, een klim-rekstok en een maatwerk speelcombinatie welke is voorzien van alle gewenste speelwaarden. 

Duurzaamheid

Niet alles aan de oude speeltuin was afgekeurd. De glijbaan van de speelcombinatie was nog goed en deze hebben wij, in het kader van duurzaamheid, dan ook zeker hergebruikt in de nieuwe maatwerk speelcombinatie. Alle gekozen speeltoestellen zijn gemaakt van Robinia hout, een erg duurzame houtsoort die jarenlang meegaat. De kinderen kunnen dus weer volop genieten van hun nieuwe speelplek! Een mooi bijkomend voordeel, door de natuurlijke uitstraling van het hout gaat de speeltuin mooi op in de omgeving.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland