0

Project: Gemeente Lelystad

  • Fioringras
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In de gemeente Lelystad is een geheel nieuw woongebied gerealiseerd: de Warande. Een nieuwbouwwijk betekent dat er nieuwe bewoners komen wonen, waaronder kinderen van verschillende leeftijden. Om de buurtbewoners zich helemaal welkom en thuis te laten voelen in hun nieuwe wijk besloot de gemeente om in de nieuwbouwwijk ook een gloednieuwe speeltuin aan te leggen.

Doelgroep en uitstraling

De gemeente Lelystad nam contact met ons op om te vragen of wij deze nieuwe speelplek voor hen wilden realiseren. Natuurlijk zeiden wij daar meteen ‘ja’ op! We gingen met hen aan tafel en bespraken de wensen en het budget. Met die informatie op zak gingen wij vervolgens naar onze tekentafel om het ontwerp voor de nieuwe speelplek te realiseren.

Uit de wensen kwam al snel naar voren dat het een speelplek voor jong en oud moest worden. De gemeente wilde namelijk alle kinderen van de buurt aanspreken. Ook was het wenselijk dat de uitstraling van de speeltoestellen aan zou sluiten bij de uitstraling van de nieuwe woonwijk. Duidelijke wensen, waar wij zeker mee vooruit konden!

Voor elk wat wils!

Aangezien de beschikbare ruimte voor de speelplek vrij ruim was, konden wij heel wat speeltoestellen kwijt in ons ontwerp. We hebben ervoor gekozen om alle speeltoestellen van Robinia hout te maken. De natuurlijke uitstraling van deze houtsoort past namelijk het beste bij de uitstraling van de nieuwe woonwijk. Zeker op een ondergrond van valzand zorgt dit voor een mooi plaatje.

De speeltoestellen de we uitgekozen hebben zijn de volgende:

Deze combinatie van speeltoestellen zorgt voor uren speelplezier bij kinderen van alle leeftijden. Sommige speeltoestellen zijn zeer geschikt voor de kleintjes uit de buurt en anderen spreken juist een wat oudere doelgroep aan. Er is voor elk wat wils!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland