0

Project: Gemeente Helmond - Oude Huys

  • 't Oude Huys
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage

Vroeger stond er in gemeente Helmond een ander kasteel dan het huidige Kasteel Helmond, namelijk ’t Oude Huys. Dit eerste kasteel van Helmond bevond zich ongeveer 200 meter ten zuidwesten van de plek waar het huidige kasteel ligt. Op de plek waar ’t Oude Huys gestaan heeft is een speelplek aanwezig. Een speelplek die door ons gerealiseerd is en helemaal aansluit op het thema van het eerste kasteel van Helmond.

Het winnende ontwerp

Het was voor de gemeente duidelijk dat ze voor de inrichting van de nieuwe speelplek graag iets wilden doen met de geschiedenis van ’t Oude Huys. Vandaar dat ze op zoek gingen naar een aantal leveranciers die een ontwerp konden maken voor de historische speelplek. Wij waren één van die leveranciers en uiteindelijk kwam ons ontwerp als winnaar uit de bus! Wij waren super blij dat wij zo een tof project met zoveel historische waarde mochten realiseren. Het is een project waar onze designers hun creativiteit geheel in kwijt kunnen!

Geheel in thema

Uit de geschiedenis blijkt dat het eerste kasteel van Helmond omringd was door een brede gracht. Het kasteel en de gracht waren dan ook essentiële onderdelen voor het ontwerp van de speeltuin. Beide elementen zijn in het eindresultaat terug te vinden. Het toestel Speelkasteel Royal vormt het hart van de speeltuin. Daaromheen zijn allerlei speelelementen te vinden in de vorm van een Speelkanon en verschillende parcourstoestellen.

De gracht is verwerkt in het kunstgras. Een blauwe, kronkelende cirkel kunstgras omringt het kasteel en is duidelijk weergegeven op het groene kunstgras dat als ondergrond van de speeltuin dient. Het lijkt net een echte gracht!

Een historische en uitdagende speelplek

De speelplek nodigt uit tot rollenspellen en laat je helemaal het thema van ’t Oude Huys induiken. Zo vormen de parcourstoestellen een complete route die je af kunt leggen en waarmee je ‘de vloer is lava’ kunt spelen. Het speelkanon kan gebruikt worden om het fort te verdedigen en de vijanden buiten te houden.

Kortom: het is een historische, uitdagende speelplek geworden waar kinderen van alle leeftijden zich uren kunnen vermaken!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland