0

Project: Gemeente Stede Broec

  • Pandhof - Stede Broec
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Nog een mooie speelplek mogen opknappen voor één van leden van de SED organisatie. Regelmatig mogen wij voor gemeenten Stede-Broec, Enkhuizen en Drechterland een speelplek renoveren. Deze keer was de speelplek aan de Pandhof in Grootebroek aan de buurt. Samen met de buurtbewoners is het uiteindelijke inrichting van de plek ontstaan.

Kans

De speelplek aan de Pandhof was dringend aan vernieuwing toe. De gemeente schakelde ons in om dit, samen met de buurtbewoners, te realiseren. Deze kans pakten wij natuurlijk met twee handen aan en gingen meteen aan de slag! 

Oude situatie

De speelplek ligt in een woonerf en is omringd door parkeerplaatsen, waarbij het speelveldje zelf geheel omheind is. De wens was om de oude speelwaarden terug te laten komen in de nieuwe speelplek. De speeltuin was gericht op de leeftijd van 0 - 6 jaar, de toestellen die gekozen worden bij de nieuwe inrichting moeten geschikt zijn voor de doelgroep 0 -12 jaar, aangezien dit een van de weinige speeltuinen in de buurt is.

Buurtparticipatie

De bewoners konden door middel van buurtparticipatie hun mening geven over de nieuwe inrichting van de speelplek. Zij hadden de keuze uit 3 concepten, welke allemaal dezelfde basis speelwaarden hadden. Elk concept had daarnaast nog zijn eigen eyecatcher. Uiteindelijk heeft de buurt gekozen voor het ontwerp wat te zien is in de speeltuin.

Sport en spel

Voor de inrichting van de speelplek hebben de bewoners gekozen voor sportiviteit en ontspanning. Ontspan op de dubbele schommel of de vrijstaande glijbaan, ga sportief aan de slag op de wiebelbrug of aan de tafeltennistafel of klets je liever met je vriendjes bij de walkie talkies?


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland