0

Project: Gemeente Breda

  • Overkroetenlaan & Heinsiusstraat
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Een avondje NAC krijgt in ieder geval aan de wijken Overkroetenlaan en Heinsiusstraat een andere betekenis. Sinds kort hebben we in deze speelplekken speeltoestellen geplaatst in de clubkleuren van NAC Breda. Weer een maatwerk project waar we ontzettend trots op zijn!

Speciaal voor Breda

De gemeente Breda klopte bij ons aan met de vraag of dat wij een maatwerk speeltoestel konden ontwerpen, speciaal voor hun gemeente. Die kans laten wij natuurlijk niet liggen! Samen zijn de wensen in kaart gebracht en zijn er diverse concepten tot stand gekomen. Na wat wikken en wegen is er één ontwerp gekozen waarbij er de keuze was uit een enkele of dubbele schommel.

Materiaal

Een belangrijke wens van de gemeente was dat het toestel vandalismebestendig moest zijn. Robinia hout leent zich hier goed voor, maar metaal was, in combinatie met andere wensen, toch een betere keuze voor dit speeltoestel. Voor ons een extra uitdaging, aangezien wij standaard al onze maatwerk toestellen van Robinia maken. Maar deze uitdaging gingen wij natuurlijk niet uit de weg! 

Uitstraling

Naast dat het toestel vandalismeproof moest zijn, wilde de gemeente Breda ook graag dat het toestel zou passen bij de gemeente. Logo, kleuren, wat is de beste manier om dit in een toestel te verwerken? Uiteindelijk is gekozen om de kleuren, van de bekende voetbalclub NAC, toe te passen in het toestel. Oftewel geel-zwart. Doordat er gekozen was voor een metalen toestel was het eenvoudig om deze kleuren toe te passen.

Niet één, maar twee

We mochten ook meteen twee speeltoestellen voor de gemeente uitvoeren! Een met een enkele schommel en de andere met een dubbele schommel. Deze eerste versies van de speeltoestellen zijn te zien in de speelplekken aan de Heinsiusstraat en Overkroeienlaan in Breda. Dat er nog maar veel versies mogen volgen.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland