0

Project: Gemeente Lelystad

  • Speelplek Botter
  • Ontwerp
  • Montage

Een geliefde speelplek in de gemeente Lelystad is Speelplek Botter. Deze speelplek bevindt zich op een plein waar ook een sportschool en kinderdagverblijf te vinden zijn. Het is een gebied waar veel bedrijvigheid is en waar veel kinderen te vinden zijn. Voor deze mooie speeltuin hebben wij laatst een speeltoestel mogen vervangen!

Versleten kabelbaan

In Speelplek Botter heeft jarenlang een kabelbaan gestaan. Deze kabelbaan was erg populair bij de kinderen en werd daarom intensief gebruikt. Door dit intensieve gebruik was het speeltoestel behoorlijk versleten en vroeg gemeente Lelystad ons of wij een vervangend toestel voor hen konden regelen. Natuurlijk kunnen wij dat!

Materiaal en kleurgebruik

De gemeente had een aantal wensen voor de nieuwe kabelbaan. Ze vonden het belangrijk dat het materiaal waar het speeltoestel van gemaakt is stevig zou zijn en vandalisme bestendig is. Op die manier konden ze er zeker van zijn dat de nieuwe kabelbaan weer heel wat jaartjes mee zou gaan.

Ook vonden ze het belangrijk dat het speeltoestel goed zou aansluiten bij de omgeving, zodat de speelplek één mooi geheel zou vormen. Een wens die wij graag meenemen in ons ontwerp!

De perfecte keuze

De keuze voor de nieuwe kabelbaan is gevallen op Kabelbaan Tenna. Deze kabelbaan heeft een lengte van 30 meter en begint op een vlonder. Het materiaal van dit speeltoestel is gecoat metaal. Dit is een zeer sterke en duurzame materiaalsoort die tegen verschillende invloeden van buitenaf bestand is.

De elementen op het vlonder en de bovenbalk van de kabelbaan hebben wij groen gemaakt. Aangezien er veel groen in de omgeving van de speelplek te vinden is sluit de uitstraling van de kabelbaan hier nu perfect bij aan.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland