0

De leukste leisureparken voor tijdens de zomervakantie – deel 2

Het grote voordeel aan de zomervakantie is dat deze lekker lang duurt, waardoor er heel veel tijd is om leuke uitstapjes te maken. Vandaar dat we een tweede lijstje hebben samengesteld van leisureparken in Nederland die leuk zijn om te bezoeken tijdens de vakantie. Deze toffe parken hebben urenlang speelplezier te bieden! Wat is jouw favoriet?

Groningen

Op één van de meest noordelijke puntjes van ons kikkerlandje vind je Nationaal Park Lauwersmeer. Een natuurgebied dat onder beheer is van Staatsbosbeheer. In dit park kun je heerlijk wandelen en gebruikmaken van een speelroute. Deze route laat kinderen op een speelse manier kennis maken met de dieren en planten die zich in het park bevinden. Een bezoek aan Lauwersmeer is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens sportief en leerzaam!

Friesland

In het Friese Beetsterzwaag bevinden zich verschillende speelplekken die in beheer zijn van Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag. De grootste van die speelplekken is It Merkelân: een speelplek die dateert uit 1987 en in 2021 helemaal is opgeknapt. Deze speeltuin staat bekend om zijn inclusief spelen speeltoestellen. Kinderen met of zonder beperking kunnen hier samen spelen en leren. De speelplek en een deel van de aanwezige speeltoestellen zijn namelijk rolstoeltoegankelijk!

Drenthe

Is het een keer wat minder mooi weer buiten? Geen probleem! In Coevorden is Plopsa Indoor Coevorden te vinden. Dit themapark is onderdeel van de Plopsa-groep van Studio 100 en is deels overdekt. Binnen zijn verschillende toffe attracties te vinden en buiten kun je los gaan in de grote speeltuin. Zo is er voor elk wat wils en is speelplezier gegarandeerd!

Noord-Holland

Een speelplek die niet in het rijtje mag ontbreken is Speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden. De buitenspeeltuin staat bekend om zijn lage entree-  en consumptieprijzen, waardoor deze plek aantrekkelijk is voor iedereen. De speeltuin bestaat inmiddels al meer dan 80 jaar en blijft groeien en vernieuwen. Wij zijn trots dat wij deze opdrachtgever al jarenlang één van onze vaste klanten mogen noemen!

Zuid-Holland

De stad Wassenaar in Zuid-Holland staat, onder andere, bekend om Duinrell: vakantiepark, attractiepark en waterpark in één. Een speelparadijs voor jong en oud! Je kunt er logeren, buiten spelen, over de kop in de achtbaan en heerlijk spetteren in het Tikibad. Een plek om heerlijk te ontspannen! Het park maakt onder andere gebruik van onze straatmeubilair toestellen. We zijn trots dat we deze opdrachtgever aan ons lijstje mogen toevoegen!

Gelderland

Wil je even weg uit de drukke stad en heerlijk tot rust komen in de natuur? Dan is Recreatiepark De Boshoek op de Veluwe daar ideaal voor! Dit vakantiepark heeft verschillende accommodaties te bieden voor een heerlijk verblijf. Voor kinderen is er een eindeloze bron aan speelplezier te vinden in de vorm van speeltuintjes, animatie en nog veel meer faciliteiten!

Zeeland

Familiecamping Scheldeoord is een heerlijke plek als je op zoek bent naar een leisurepark aan de kunst. De camping, waar wij al jarenlang een goede samenwerking mee hebben, heeft verschillende accommodaties te bieden en beschikt over vele faciliteiten die voor vermaak zorgen. Eén van die faciliteiten is een grote speeltuin die wij in de zomer van 2022 hebben mogen realiseren. Deze speeltuin is voor kinderen van jong en oud en is geheel op de huisstijl van de camping aangesloten. Daarnaast heeft het park nog veel meer speeltuintjes te bieden waar onze speeltoestellen te vinden zijn. Eén en al speelplezier dus!

Limburg

In de voormalige tuinen van Kasteel Born is dierenpark Kasteelpark Born te vinden. In dit park kun je heerlijk wandelen en tegelijkertijd van de dieren en de natuur genieten. Op zo een mooie plek mag een toffe speeltuin natuurlijk niet ontbreken! Er is dan ook een speelplek te vinden met een tof klimtoestel waarbij je je als een aapje in een boom voelt. Het speeltoestel is gemaakt van Robinia hout, wat mooi aansluit op de natuurlijk omgeving. Meer over dit project lees je hier.