0

Project: Gemeente Ouder Amstel

  • Polderweg
  • Ontwerp
  • Montage
De gemeente Ouder-Amstel vroeg ons mee te doen aan een mini competitie voor het vernieuwen van de speelplek aan de Polderweg. De buurtbewoners hadden duidelijke eisen: "Een nieuwe speelplek waar je kan klimmen, glijden en schommelen." Ons ontwerp kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de bewoners en werd uitgevoerd. De vernieuwde speelplek wordt nu enthousiast gebruikt door kinderen en is zowel veilig als aantrekkelijk.

Mini competitie

De gemeente Ouder-Amstel heeft ons uitgenodigd om deel te nemen aan een mini competitie voor het vernieuwen van de speelplek aan de Polderweg. De speelplek werd als verouderd ervaren en was toe aan een opknapbeurt. De gemeente en de buurtbewoners stelde duidelijke wensen en eisen op voor het nieuwe ontwerp, waarbij de focus lag op de speelwaarden klimmen, glijden en schommelen. 

Ondergrond

Bij dit project is er speciaal aandacht besteed aan de ondergrond van de speelplek. De eis vanuit de gemeente was dat de ondergrond onderhoudsvriendelijk moest zijn. Om dit te realiseren en de veiligheid te waarborgen is er kunstgras geplaatst onder de toestellen met een valhoogte hoger dan 1,5 meter. Onder de toestellen met een lagere valhoogte ligt er natuurlijk gras in combinatie met grastegels op de slijtageplekken.

Winst

De buurtbewoners hebben hun stem mogen verdelen over 3 ontwerpen waarbij ons ontwerp de meeste stemmen kreeg, waardoor wij de opdracht mochten uitvoeren. Trots! De betrokkenheid van de bewoners tijdens een ontwerpproces is altijd een pluspunt, zo zorg je ervoor dat er een speelplek wordt ontworpen die aansluit bij de wensen en behoeften van de omwonenden.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland