0

Bewegen met Replay in sportmaand april

Bij Replay Speeltoestellen vinden wij dat spelen en bewegen heel belangrijk is. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over het feit dat elk jaar opnieuw de maand april in het teken staat van sporten en bewegen. Tijdens deze maand vinden er namelijk allerlei sportevenementen plaats. Zo vieren we Wereld Tafeltennisdag, Internationale Sportdag en de Koningsspelen. Als je het ons vraagt dus reden genoeg om eens flink in beweging te komen!

Wereld Tafeltennisdag

De sportpret begint al vroeg in de maand. Op 6 april is het namelijk Wereld Tafeltennisdag. Wereld Tafeltennisdag staat geheel in het teken van de sport tafeltennis, ook wel pingpong genoemd. Deze dag is in 2015 in het leven geroepen door de mondiale tafeltennisbond ITTF. De sport, die sinds 1988 officieel een Olympische sport is, is populair bij mensen van alle leeftijdsgroepen. Je traint tijdens het tafeltennissen je snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. 

Een sport die zeer goed is voor de ontwikkeling van kinderen en daarnaast erg leuk is om te doen. Om die reden bieden wij dan ook tafeltennistafels aan in ons assortiment. Ze dienen als perfecte toevoeging in een speeltuin en nemen maar weinig plek in beslag. Ideaal! Laatst hebben we nog een project mogen afronden in Ede waar een blauwe tafeltennistafel de show steelt.

Internationale Sportdag

Wereld Tafeltennisdag is niet het enige dat op 6 april wordt gevierd. Het is die dag namelijk ook Internationale Sportdag. Sinds 2013 wordt deze dag jaarlijks op 6 april gevierd. De Internationale Sportdag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties (VN) en het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het doel van deze dag is om mensen en kinderen meer te laten bewegen en samen te laten komen. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale. Zeker als je dit samen doet!

Samen spelen en bewegen vinden ook wij bij Replay Speeltoestellen erg belangrijk. Vandaar dat wij naast onze speeltoestellen een uitgebreid assortiment aan sport- en fitnesstoestellen aanbieden. Zo kom je in speeltuintjes vaak voetbaldoelen tegen of misschien wel een basketbalpaal. Naast dat deze toestellen de mogelijkheid bieden om er in je eentje gebruik van te maken, nodigen ze uit om samen met anderen een partijtje te spelen.

Koningsspelen

Na al dat sporten in het begin van de maand is er even een pauze. De Koningsspelen worden namelijk tot het eind van de maand april bewaard. Deze sportdag wordt ieder jaar op de laatste vrijdag voor Koningsdag gevierd. Dat betekent dat we het dit jaar vieren op 21 april.

In 2013 is deze sportdag in het leven geroepen door Richard Krajicek. De dag is speciaal gericht op kinderen en heeft als doel kinderen actief te laten bewegen én gezond te laten eten. Vaak wordt er in de ochtend op de dag van de Koningsspelen op basisscholen met z'n allen ontbeten en daarna gaan de kinderen naar buiten om heel de dag te spelen en te sporten.

Het komt dan ook vaak genoeg voor dat wij op schoolpleinen sporttoestellen plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een tafeltennistafel zijn, een ballenvanger of een pannakooi. Zeker op dit soort sportieve dagen komen deze toestellen goed van pas. Maar ook onze speeltoestellen nodigen uit tot bewegen. Keuze genoeg dus!

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd en zou jij graag een project realiseren dat in het teken staat van sporten en bewegen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden op het gebied van sport- en fitnesstoestellen te bespreken!