0

Project: Gemeente Ronde Venen

  • Lindewetering
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In gemeente De Ronde Venen is het dorp Abcoude te vinden. Dit dorp is een groene oase in de provincie Utrecht. Sinds kort is hier een nieuwbouwwijk te vinden. Bij zo een gloednieuwe wijk hoort natuurlijk ook een gloednieuwe speelplek. Althans, dat vond de gemeente. Wij bij Replay Speeltoestellen zijn het daar helemaal mee eens!

Een totaalplaatje

Aangezien het dorp Abcoude bekend staat om zijn groene en natuurlijke uitstraling, is de nieuwbouwwijk hier helemaal op aangepast. De huizen en het straatbeeld bestaan uit natuurlijke tinten en materialen. Een plaatje om te zien!

Om dit plaatje helemaal compleet te maken was er nog een speelplek nodig waar de kinderen van de buurt samen kunnen komen. De gemeente klopte bij ons aan om dit voor hen te realiseren.

Natuurlijke materialen

Vanzelfsprekend was de wens vanuit de gemeente dat ook de speeltoestellen mooi zouden aansluiten bij de natuurlijke uitstraling van de wijk. We hoefden dus ook niet lang na te denken over het materiaal dat we gingen gebruiken. Iedereen was het ermee eens dat het Robinia hout zou worden. Samen met een ondergrond van deels gras en deels houtsnippers zorgt dit voor een prachtig plaatje.

Wat betreft de samenstelling van de speeltoestellen was het van belang dat de speeltuin een grote doelgroep zou aanspreken. De speelplek moest zich richten op kinderen van alle leeftijden.

Ontmoetingsplek in de wijk

De keuze is uiteindelijk gevallen op:

  • Glijbaantoren Olijf: een glijbaantoren die ook voor een jongere doelgroep goed toegankelijk is.
  • Dubbele schommel: deze klassieker blijft een favoriet, zowel bij jongere als oudere kinderen.
  • 2 voetbaldoeltjes: naast spelen is er ook plek om te sporten op deze nieuwe plek. Leuk voor de kinderen én ouders uit de wijk!

Het eindresultaat is een mooie ontmoetingsplek voor de wijk geworden met een natuurlijk uitstraling.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland