0

Project: Gemeente Hoeksche Waard

  • Waterkers
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
De gemeente Hoeksche Waard vroeg ons, via het raamcontract, om de speelplek Waterkers te renoveren. Vanuit de buurtparticipatie was de grootste wens: een schommel. We hebben het gehele traject van A tot Z voor de gemeente geregeld, van het  verwijderen van de oude speeltoestellen tot het installeren van het nieuwe kunstgras.

Raamcontract

Vanuit het raamcontract kregen wij de de opdracht om de speelplek aan de Waterkers in de gemeente Hoeksche Waarde te renoveren. De gemeente had een eerste participatie ronde gehouden om de wensen van de bewoners te inventariseren. De wens voor een schommel kwam hieruit sterk naar voren.

Op basis van deze input zijn er 3 ontwerpen gemaakt voor de nieuwe speelplek, waaruit de buurt kon kiezen. De gekozen speelplek sluit dan ook optimaal aan bij de wensen van de buurtbewoners.

Ondergrond

Een uitdaging bij dit project was de aanwezigheid van putten onder de oude rubbertegels. Deze putten zijn omhoog gehaald om toekomstige service- en onderhoudswerkzaamheden mogelijk te maken. Vervolgens is het nieuwe kunstgras zorgvuldig om de putten gelegd.

A-Z

We hebben de gemeente ontzorgd van het begin tot het einde tijdens dit renovatieproces. We verwijderden de oude speeltoestellen en de ondergrond en plaatsen de nieuwe toestellen inclusief de bijbehorende kunstgras ondergrond met signgrass elementen. 

De nieuwe speelplek is voorzien van natuurlijk de gewenste schommel, daarnaast zijn Veertoestel Tijger, Speelhuisje Nova, Speelboot Baloo en Speelboot Aurora geplaatst. Een volle speelplek met veel verschillende speelwaardes!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland