0

Het effect van speelgelegenheden in een leisurepark

De leisure sector is een brede sector. Wanneer we het hebben over recreëren, dan hebben we het over dierentuinen, dagattracties, themaparken, vakantieparken, campings, horecagelegenheden en ga zo maar door. Allemaal parken die ieder een eigen dienst bieden, maar één gezamenlijk doel hebben: bezoekers laten ontspannen. Er dient in dit geval rekening gehouden te worden met álle bezoekers, dus ook de jongste onder ons. Hoe zorg je ervoor dat kinderen, naast volwassenen, zich blijven vermaken in jouw park en hun verblijfsduur langer wordt? Daar hebben wij het antwoord op!

Verhoog de aantrekkelijkheid

Diversiteit, uitdaging en plezier. Dat zijn codewoorden wanneer het gaat om het vermaken van kinderen. Het is dan ook van belang om deze aspecten terug te laten komen in een leisurepark. In bijvoorbeeld een dierentuin dienen de dieren als hoofdvermaak voor de bezoekers. Hoewel het naar dieren kijken en rondlopen in het park al voor een vorm van entertainment zorgt, kun je de aantrekkelijkheid van je park altijd verhogen. Bijvoorbeeld door een plek in te richten die speciaal gericht is op, en bedoeld is voor, kinderen.

Dat is niet alleen het geval bij dientuinen, maar dit geldt natuurlijk voor elk park in de leisure sector. Wanneer een leisurepark geen diversiteit en enigszins uitdaging biedt, voor zowel kinderen als volwassenen, dan loop je de kans dat de verblijfsduur van bezoekers korter is dan gewenst. Dit dient dus voorkomen te worden!

Zorg voor speelgelegenheden

Maar hoe zorg je nu voor voldoende diversiteit én dat kinderen zich lang blijven vermaken in je park? Het antwoord daarop is simpel: zorg voor voldoende speelgelegenheden! Het hebben van één of meerdere speelplekken in een leisurepark is essentieel om bezoekers van alle leeftijden voor langere tijd te vermaken.

Een speelplek zorgt voor diversiteit, daagt kinderen uit en bezorgt hen plezier. Het is een plek waar kinderen zich inspannen, hun overtollige energie kwijt kunnen en een plek die uitnodigt om hun fantasiewereld in te duiken! Op dit soort plekken vermaken kinderen zich vaak langdurig! Als kinderen zich goed vermaken, dan zijn ouders vaak ook blij. Zo zorgt een speelplek voor een meerwaarde voor kinderen en hun ouders, maar ook voor een meerwaarde voor parkeigenaren zelf, aangezien de verblijfsduur van de bezoekers verlengd wordt.

Speel met thema’s

Het is bij het inrichten van een speelplek in een leisurepark belangrijk om ervoor te zorgen dat deze plek past bij het thema van het park zelf. Zorg ervoor dat de speeltoestellen aansluiten op het hoofddoel van het park en dat ze qua uitstraling aansluiten op de huisstijl van het park. Kortom: zorg met de speelplek voor een wow-effect!

Zo kun je in een dierentuin bijvoorbeeld kiezen voor klimtoestellen in een junglethema, zodat de kinderen zich als aapjes kunnen voelen. Heb je een vakantiepark of camping langs een waterkant? Dan kun je hierop inspelen door bijvoorbeeld een speelplek aan te leggen met een piratenthema, door middel van het plaatsen van een speelboot en parcourstoestellen die over het water gaan. Op deze manier vormt de speelgelegenheid één geheel met de rest van het park.

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de speeltoestellen een brede doelgroep aanspreken, zodat kinderen van alle leeftijden er gebruik van kunnen maken. Kies er in dit geval voor om één grote speelplek met veel verschillende speeltoestellen aan te leggen, of om verschillende losse speelgelegenheden te plaatsen die elk een eigen doelgroep aanspreken. Het is maar net wat er in jouw unieke situatie mogelijk is.

Ontdek meer

Heb je behoefte aan meer informatie over de leisure sector? Bekijk dan deze pagina. Doe inspiratie op en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen. Heb je toch liever persoonlijk advies, neem dan gerust contact met ons op!