0

De natuur als je speeltuin

De herfst is volop begonnen. Je merkt het aan alles. De temperatuur is flink gezakt, we hebben weer de nodige regen en buiten is de grond bedekt met een bladertapijt. De een vindt het een fantastisch seizoen, de ander droomt alweer van de volgende zomer. Wij bij Replay Speeltoestellen horen bij die eerste groep. De natuur in de herfst biedt namelijk eindeloos veel mogelijkheden als het aankomt op buitenspelen. Graag laten we je zien wat deze mogelijkheden zijn en hopelijk ga jij dan ook de voordelen van de herfst ervaren!

Natuurafval? Nee, speelaanleidingen!

In de herfst vallen de bladeren van de bomen. Die afgevallen bladeren kunnen voor veel speelpret zorgen. Hou een bladergevecht, laat het blaadjes regenen of maak een zachte landing door in een bladerhoop te springen. Deze spelletjes kun je alleen spelen in de herfst, dus geniet ervan zolang het kan!

Niet alleen spelletjes met bladeren zijn uniek voor de herfst, ook takken en nootjes vallen van de bomen en kunnen omgetoverd worden tot leuke speelaanleidingen. Zijn er knikkertegels aanwezig in de speeltuin, dan kun je afgevallen nootjes omtoveren tot knikkers en een fijn potje spelen. Ook onze bijzondergronden kunnen een spelbord vormen, waarop je met takken, bladeren en nootjes je eigen verzonnen spel kunt spelen. Eindeloos veel mogelijkheden, zolang je jouw eigen fantasie maar gebruikt!

Gebruik de elementen

Naast afgevallen bladeren heeft de herfst ook veel regen en wind te bieden. Ook dit kun je omzetten tot een speelelement. Leg een parcours af tussen alle plassen water. Wie het langst zijn voeten droog kan houden is de winnaar! Is er een speelboot aanwezig in de speeltuin? Dan kunnen de regen en de wind ervoor zorgen dat je je als een echte piraat voelt die de woeste zee moet overwinnen. Heeft jouw favoriete speeltuintje een ondergrond van zand? Dan is de herfst het ideale seizoen om zandsculpturen te bouwen! Door de vele regen is het zand constant vochtig, waardoor het goed kneedbaar is en je er de mooiste figuren mee kunt maken!

Zo kun je de elementen in deze regenachtige en winderige maanden dus in je voordeel gebruiken! Het zijn geheel gratis functies die de natuur te bieden heeft, die een extra leuke lading aan het buitenspelen geven!

Natuurlijk spelen

Natuurlijk en avontuurlijk spelen is de laatste jaren sowieso steeds populairder geworden. Spelen en bewegen in de natuur of een natuurlijke omgeving heeft namelijk veel voordelen op onze fysieke en mentale gezondheid. Je ziet daarom steeds vaker in het straatbeeld dat speelplekken, parken of andere openbare ruimten zo natuurlijk mogelijk worden ingericht.

Zo wordt er veel gebruik gemaakt van het materiaal Robinia. Deze houtsoort heeft een grof uiterlijk waardoor het lijkt alsof speeltoestellen van dit materiaal van boomstammen zijn gemaakt. De speeltoestellen worden vaak ook zo aangepast dat ze goed in de omgeving opgaan. Is er een beekje of watertje aanwezig op een speelplek, dan kun je hier een spannend parcourstoestel doorheen laten lopen waardoor het extra belangrijk is om niet naar beneden te vallen! Zijn er grasheuvels aanwezig op het speelterrein, dan kun je hier een glijbaan vanaf laten gaan of het als afzetpunt voor een kabelbaan gebruiken.

Aanpassen

De natuur heeft zoveel te bieden! Het is aan ons om onze ontwerpen voor de inrichting van openbare ruimten aan te passen aan de natuur, en niet andersom. Wij vinden het belangrijk om zo duurzaam mogelijk met de omgeving en aanwezige producten om te gaan en willen hier zo min mogelijk aan veranderen. Er valt altijd wel iets te bedenken, zodat de speeltoestellen perfect aansluiten bij de omgeving. In dat maatwerk ligt onze specialiteit.

Ga dus lekker naar buiten, de natuur in, en maak van alles wat je tegenkomt je eigen speeltuin!

Meer weten?

Wil je meer weten over natuurlijk avontuurlijk spelen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij zullen je te woord staan en op weg helpen naar de geschikte invulling voor jouw speelplek.