0

Project: Van Wijk Aannemersbedrijf

  • Oranjepeerpad
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In het Utrechtse IJsselstein zijn een aantal speelplekken tegelijkertijd onder handen genomen. De gemeente schakelde hiervoor Aannemersbedrijf Van Wijk Nieuwegein in. Deze aannemer klopte vervolgens bij ons aan om te helpen bij de inrichting van deze nieuwe speelplekken. Een klus die wij graag met beide handen aannamen. We begonnen met het eerste project: het Oranjepeerpad.

Inrichtingsvoorstel

Op deze plek waren al een aantal speeltoestellen aanwezig. Sommige waren nog prima en bij andere was wat onderhoud nodig. Daarnaast was het wenselijk om deze plek uit te breiden met een aantal extra speelelementen. Er was in ieder geval nog voldoende ruimte beschikbaar!

De gemeente had met Van Wijk een inrichtingsvoorstel besproken. Dit voorstel werd bij ons neergelegd. We hebben hier onze eigen visie op gegeven, wat zaken geoptimaliseerd en gezorgd dat alles binnen het beschikbare budget zou vallen.

Sportieve uitbreiding

Aangezien de speelplek op het Oranjepeerpad een grasondergrond heeft, hebben wij samen met de aannemer besloten dat er twee voetbaldoeltjes zouden komen. Er was genoeg ruimte voor en zo zou er direct een sportelement aan de speelplek worden toegevoegd.

Bij de doeltjes hebben we ook direct een aantal zwerfkeien geplaatst. Deze kunnen gebruikte worden om op te zitten en naar de voetbalwedstrijd te kijken, of kunnen dienen als speelelementen waarbij je balans getraind kan worden. Multifuctioneel dus!

Ook hebben wij een dubbele schommel toegevoegd, gemaakt van Robinia hout. Een schommel is altijd een mooie toevoeging van een speelplek en Robinia hout zorgt voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Als ondergrond is hier voor grastegels gekozen, zodat alles fijn stevig blijft staan.

Compleet

De nieuwe speelelementen maken de speeltuin compleet! Het is een speelplek geworden waar zowel fijn gespeeld als fijn gesport kan worden.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland