0

Project: Stichting Hoeksche Waard Actief

  • Nieuw Beijerland
  • Ontwerp
  • Montage
Voor Stichting Hoeksche Waard Actief hebben we een toegankelijke carrousel geïnstalleerd die geschikt is voor mindervalide kinderen. We legden ook een natuurlijk pad aan, waardoor rolstoelen gemakkelijk de carrousel kunnen bereiken. Tijdens een samenspeeldag werd het speeltoestel feestelijk geopend door de wethouder, kinderburgemeester en de speeltuinbende. De carrousel wordt nu enthousiast gebruikt door alle kinderen.

Stichting

Stichting Hoeksche Waard Actief zag op onze website een categorie die speciaal gericht was op de doelgroep waarvoor ze een nieuw speeltoestel zochten: Inclusief spelen en mindervaliden. Ze klopte dan ook bij ons aan met het verzoek voor een toestel die voor mindervalide kinderen toegankelijk is. De wens was om de speeltuin inclusiever te maken, zodat alle kinderen samen kunnen spelen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Om de specifieke wensen en behoeften goed te begrijpen is onze adviseur samen met de stichting de mogelijkheden gaan bespreken.

Inclusief

Na zorgvuldig overleg is er gekozen voor een inclusieve carrousel die speciaal is ontworpen voor gebruik door kinderen met en zonder beperkingen. Het toestel is laag bij de grond en biedt ruimte voor een rolstoel. waardoor mindervalide kinderen gemakkelijk het toestel kunnen betreden en deelnemen aan het gezamelijke speelplezier. 

Daarnaast is er een natuurlijk pad aangelegd dat aansluit op de bestaande verharding. Dit pad zorgt ervoor dat de carrousel makkelijk toegankelijk is voor rolstoelen. 

Feestelijke opening

De opening van het speeltoestel vond plaats tijdens een georganiseerde samenspeeldag. De feestelijke opening werd bijgewoond door de wethouder, de kinderburgemeester en de leden van de speeltuinbende, die samen het lint doorknipten voor de officiële opening. De aanwezige kinderen genoten van het samen spelen en de nieuwe carrousel. 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland