0

Project: Gemeente Hoeksche Waard

  • Kolgansstraat
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Binnen het raamcontract van de gemeente Hoeksche Waard renoveerden we de speelplek aan de Kolgansstraat. De gemeente heeft zelf gezorgd voor buurtparticipatie en 3 concept ontwerpen waarop de bewoners mochten stemmen. Hierna hebben wij het overgenomen om te kijken hoe het zou passen in de beschikbare ruimte. Het cunet hebben we iets moeten vergroten om te zorgen dat de gewenste speelplek gerealiseerd kon worden.

Raamcontract

Binnen het raamcontract van de gemeente Hoeksche Waard kregen wij de opdracht om een speelplek te renoveren op basis van de eerste participatieronde die door de gemeente zelf was uitgevoerd. De gemeente had 3 voorstellen gemaakt waaruit de bewoners konden kiezen. Vervolgens namen wij het over om te kijken hoe de gekozen elementen in de beschikbare ruimte geplaatst konden worden.

Hieruit bleek dat het cunet iets vergroot moest worden om alle speeltoestelle kwijt te kunnen. We hebben deze vergrotende werkzaamheden zorgvuldig uitgevoerd, waarbij er rekening is gehouden met de bestaande infrastructuur en omliggende elementen.

Ondergrond

Een ander belangrijk onderdeel van de renovatie was het vervangen van de valdempende ondergrond, waarbij er is gekozen voor Tigermulch als nieuwe ondergrond. Een hoogwaardige en veilige speelondergrond dat ook nog eens een natuurlijke uitstraling heeft, wat weer mooi past bij het gekozen materiaal van het speeltoestel.

Samenwerking

Tijdens het gehele proces hebben we nauw samengewerkt met de gemeente om ervoor te zorgen dat de renovatie volgens plan verliep. Onze aanpak was erop gericht om de speelplek niet alleen op de knappen, maar ook veiliger en aantrekkelijker te maken voor de kinderen en de gemeenschap. Het resultaat: een moderne en veilige speelplek die perfect aansluit bij de wensen van de bewoners en de eisen van de gemeente.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland