Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Logo Replay Speeltoestellen header

 Bel: 077- 3066320

E: info@replay-speeltoestellen.nl

Speeltuin It Merkelan - Beetsterzwaag 8

omschrijving

Feestelijke heropening Speeltuin It Merkelan

 

Op woensdag 13 oktober was het zo ver. De feestelijke opening van de grootste speeltuin van Beetsterzwaag: Speeltuin It Merkelan. In opdracht van Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag hebben we in samenwerking met HVR Speeltotaal een prachtige locatie afgeleverd.

Veel enthousiaste kinderen waren afgekomen op hun nieuwe speeltuin en stonden te trappelen om gebruik te mogen maken van de nieuwe speeltoestellen.

 

‘’Speeltuin It Merkelan dateert uit 1987 en heeft vele houten toestellen die destijds zijn geplaatst en vanaf 2018 langzaamaan werden afgekeurd. Speeltuin It Merkelan is een begrip in de omgeving. Je ziet vooral in het weekend veel bezoekers die niet in Beetsterzwaag wonen’’ aldus Larissa Venema-Avezaat, secretaris binnen Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag. ‘’Ik werk inmiddels al 7 jaar bij Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag en samen met 4 collega’s beheren we 5 speelplekken in Beetsterzwaag. In 2019 bleken 19 van de 45 speeltoestellen in heel Beetsterzwaag afgekeurd waardoor losse speeltoestellen vervangen geen doen meer was. We zijn toen speeltuin voor speeltuin volledig gaan opknappen. Speeltuin It Merkelan was in 2021 aan de beurt’’.

 

Het is voor elke speeltuin erg belangrijk om vooraf goed na te denken over de invulling van de speeltuin. Voor welke materialen kies je? Op welke doelgroep ga je je richten? Welke speelelementen ga je terug laten komen? ‘’Wij zijn op een leuke manier tot het ontwerp gekomen’’, zegt Larissa. ‘’We hebben de kinderen van Basisschool De Finne en de peuters en ouders van Kinderwoud gevraagd naar hun wensen en behoeften middels een enquête. Daar kwamen o.a. een trampoline, dubbele kabelbaan en zandgraver uit. De grootste winst van de enquête was een apart hoekje voor de 0 tot 4 jarigen. Een apart stukje speeltuin waar ze niet onder de voeten gelopen worden’’.

 

Larissa geeft blij aan: ‘’Iedereen vindt de nieuwe speeltuin prachtig. We krijgen ontzettend veel enthousiaste reacties via Social Media en via de bezoekers in de speeltuin. We zijn de Gemeente Opsterland, de bewoners van Beetsterzwaag en de sponsoren enorm dankbaar. Hun gulle bijdrages geven aan hoezeer het dorp meeleeft en het belang van speeltuinen inziet. Dankzij deze bijdrages hebben we samen met Replay Speeltoestellen een prachtige speeltuin weten te ontwerpen en realiseren.’’

 

We vroegen Larissa hoe ze de samenwerking met Replay heeft ervaren. ‘’We zijn erg tevreden over de communicatie en afstemming met Replay. Samen hebben we gezocht naar de leukste speeltoestellen in combinatie met juiste kleuren die goed in onze speeltuin passen. Korte lijnen, snel schakelen en het vrij snel realiseren van dit mooie plan hebben ervoor gezorgd dat de samenwerking met Replay succesvol is geweest.’’

 

 

Aandacht maakt spelen leuk!

Ook uw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor uw speelplek kunnen betekenen.

 

Naar contact