0
nieuwe zoekfuntie!

Project: Gemeente Buch

  • Klapweide - Castricum
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage

In het Noord-Hollandse Castricum ligt de straat Klapweide. Midden in deze straat ligt een grasveld waarop zich een speeltuin bevindt. De speeltoestellen in dit speeltuintje waren, volgens zowel de gemeente als de bewoners, aan vervanging toe. Aangezien wij al vaker projecten voor de gemeente Buch hebben uitgevoerd klopte ze ook voor deze opdracht weer bij ons aan.

Buurtparticipatie

De gemeente wilde graag de bewoners betrekken bij de nieuwe inrichting van de speeltuin. Vandaar dat zij ons hebben gevraagd om een buurtparticipatietraject op te zetten. Aan de hand van enquêtes hebben wij onderzocht waar de wensen van de buurt lagen en deze naast de wensen van de gemeente gelegd. Hierna zijn we met de gemeente om tafel gegaan om zo samen de officiële inrichting van de speelplek te bepalen.

Voor jong en oud

Wat vooral heel duidelijk naar voren kwam uit de enquêtes was dat de buurtbewoners graag Robinia speeltoestellen in het speeltuintje zouden zien. Een duidelijke wens waar wij genoeg aanbod in hebben. Daarnaast was het van belang dat de speelplek kinderen van alle leeftijden aan zou spreken. Uiteindelijk is er gekozen om een deel van het veld in te richten voor de kleinste buitenspelers onder ons en het andere deel voor de wat oudere kinderen. Zo is er voor elk wat wils!

Uitdaging en plezier

Voor de grote kids is voor Speelcombinate Matera en een enkel duikelrek gekozen. De speelcombinatie heeft vele speelaanleidingen en enige uitdaging te bieden. Er kan worden geklommen, gegleden en geschommeld. En op het duikelrek kunnen natuurlijk ook allerlei uitdagende trucjes uitgevoerd worden.

Voor de kleine kids is er gekozen voor Veertoestel Kiekeboe, een balanceerbalk op veren en showsteler Tractor Teun. Zo kunnen de kinderen zich ontwikkelen op het gebied van evenwicht, kracht en coördinatie. En natuurlijk zorgen deze speeltoestellen ook voor veel speelplezier! Zeker in combinatie met de ondergrond van gras kunnen kinderen hier zorgeloos urenlang spelen.

Genieten!

We hebben dit project eind 2022 gerealiseerd en opgeleverd. Zodra het zonnetje weer tevoorschijn komt kunnen de omwonenden van Klapweide heerlijk van deze nieuwe speelplek gaan genieten!  


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen / Key-accountmanager Leisure Benelux