0
nieuwe zoekfuntie!

Project: Gemeente Buch

  • Marïenstein - Heiloo
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In de Noord-Hollandse plaats Heiloo ligt de straat Mariënstein. Bij deze straat ligt een parkje en in dat parkje hebben wij een nieuw speeltuintje mogen realiseren. Deze opdracht hebben we uitgevoerd voor werkorganisatie de BUCH, die werkt voor vier gemeenten, waaronder de gemeente Heiloo. Een leuk project met een mooi eindresultaat.

Favoriete ontwerp van de buurt

Het was voor de opdrachtgever belangrijk dat de nieuwe speelplek zou aansluiten op de wensen van de wijkbewoners. Om die reden hebben we buurtparticipatie toegepast bij dit project. Nadat de gemeente hun wensen- en eisenlijstje had doorgegeven hebben wij een enquête opgesteld en uitgedeeld aan de kinderen en volwassenen in Mariënstein. Aan de hand van de feedback die uit de enquêtes naar voren kwam hebben wij een aantal ontwerpen gemaakt en hieruit is uiteindelijk een winnend ontwerp naar voren gekomen. Dat ontwerp hebben wij uiteindelijk mogen realiseren.

Eigen productie

De speeltoestellen die gekozen zijn voor het nieuwe speeltuintje zijn vooral gericht op een wat jongere doelgroep. Zo is er een kleine glijbaantoren geplaatst, een mini-vogelnestschommel en een wip. Er was behoefte aan toestellen voor de wat jongere kinderen in de wijk, dus die zijn er gekomen.

Alle speeltoestellen zijn gemaakt van Robinia hout. Met deze materiaalsoort produceren wij zelf, dus konden wij de toestellen geheel op maat maken en aanpassen aan de wensen van de klant. Hierdoor konden we snel schakelen en verliep alles op rolletjes.

Succesvolle oplevering

Na een projectduur zo’n 6 tot 8 maanden hebben we het speeltuintje uiteindelijk in september 2022 kunnen opleveren. Projecten waar buurtparticipatie bij betrokken is hebben meestal een iets langere duur, maar het resultaat sluit dan wel altijd precies aan bij de wensen van de omwonenden. Ondanks dat het een regenachtige dag was, was de oplevering van de speelplek een succes!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen / Key-accountmanager Leisure Benelux