0
nieuwe zoekfuntie!

Project: Gemeente Buch

  • Werkendelslaan - Heiloo
  • Buurtparticipatie
  • Montage
Werkorganisatie de BUCH werkt voor vier gemeenten, waaronder gemeente Castricum. De gemeente Castricum is een nieuwe speelplek rijker. Op de Werkendelslaan is namelijk een speeltuintje helemaal onder handen genomen. Wij bij Replay Speeltoestellen hebben dit project met veel plezier voor de gemeente mogen uitvoeren.

Wensen van omwonenden

De gemeente klopte bij ons aan met de vraag of wij het speeltuintje op de Werkendelslaan voor hen wilde opknappen. Het was voor hen van groot belang dat de buurtbewoners inspraak zouden hebben in het ontwerp van het speeltuintje. Vandaar dat we begonnen zijn met het uitvoeren van een buurtparticipatie voor deze opdrachtgever.

Alle omwonenden ontvingen van ons een brief waarin ze hun wensen voor het speeltuintje kenbaar konden maken. Deze wensen hebben wij verzameld en aan de hand daarvan drie ontwerpen gemaakt en gepresenteerd. Nadat uit de drie ontwerpen twee favorieten zijn gekomen, hebben wij deze omgetoverd tot een definitief ontwerp en daar is uiteindelijk één winnaar uitgekomen. Met dat ontwerp konden wij vervolgens aan de slag!

Veel speelelementen in één

Centraal op de speelplek staat een speelcombinatie gemaakt van verduurzaamd grenen. Het speeltoestel heeft verschillende speelelementen in één, waardoor het een grote doelgroep aanspreekt. Daarnaast is er ook nog een dubbel duikelrek van verduurzaamd grenen geplaatst. Qua kleurgebruik is er voor bruintinten gekozen. Dit geeft de speelplek een natuurlijke uitstraling, waardoor deze mooi in de omgeving past.

De ondergrond van het speeltuintje is gemaakt van kunstgras. Hier zijn signgrass figuren in verwerkt. Je vindt er een aantal paddenstoeltjes en een twisterspel! Bij het twisterspel in het kunstgras hoort natuurlijk ook het Twister Speelpaneel. Dit hebben we dan ook aan de speeltuin toegevoegd.

Op deze manier hebben we een vrij kleine ruimte ideaal benut, waardoor er toch veel speelaanleidingen aanwezig zijn.

Het wachten waard

Van de buurtparticipatie tot de oplevering van de speeltuin heeft het project ongeveer een half jaar in beslag genomen. Een half jaar wachten was het zeker waard. Nu hebben de buurtbewoners namelijk een speeltuin die geheel aan hun eigen wensen voldoet. 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen / Key-accountmanager Leisure Benelux